4 manieren om je haar te krullen én de voor- en nadelen

Wie houdt er nu niet van mooi, gekruld haar? Ik alvast zéker wel. Als ik mijn haar heb gekruld voel ik mij altijd extra mooi, en de bonus is dat mijn haar ook de dagen erna er mooi blijft uitzien. Tegenwoordig krul ik mijn haar weer regelmatig, dus ik wilde even een paar manieren op een rijtje zetten om je haar te krullen – mét de voor- en nadelen.

Krullen met een stijltang

De eerste methode is easy peasy lemon squeezy. Met een stijltang kan je gemakkelijk je haar krullen door de stijltang op je haar te zetten en om te draaien voordat je naar beneden begint te glijden. Investeer in een goede stijltang – die overigens écht niet zo duur hoeft te zijn – en je zal je haar snel en makkelijk in de krul kunnen leggen. 

Voordelen

Snel

– Gemakkelijk

– Met een stijltang kan je zowel krullen als stijlen

– Krullen blijven goed zitten onderaan

Nadelen

– Minder controle over de krullen

– Minder volume, krullen zaken bovenaan snel uit

– Maar 1 krulvariant


Krullen met een krultang

Dé standaard manier om je haar te krullen is nog altijd met de krultang. Dit is uiteindelijk mijn favoriete manier, omdat je zelf volledige controle hebt over de krul en omdat je ook verschillende krullen kan maken. Krultangen komen in veel verschillende vormen en maten, je kan er losse, grote krullen mee maken maar ook fijne, kleine krulletjes.

Voordelen

– Veel controle

Verschillende technieken/krullen

De krultang bepaalt de grootte van de krul

Nadelen

Meer oefening nodig

Duurt langer


Curl secret

Een supergrote trend was de Curl Secret van Babyliss. Dat is zo’n apparaatje dat je haarlok opzuigt en de perfecte krul creëert. Ik heb hem zelf liggen, en ik moet eerlijk zeggen: ik ben geen fan. Ik begrijp het concept, maar de kans is telkens zo groot dat je haar blijft vastzitten, en dat risico wil ik niet nemen. De krul komt wel perfect uit het toestel, maar ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ze heel stevig blijven zitten.

Voordelen

– Snel

– Geen oefening nodig

– Mooie, perfecte krullen

Nadelen

– Je haar kan vast raken

– Krullen blijven niet heel goed zitten


Krulspelden

Een manier die vroeger meer gebruikt werd, maar nu wat minder, is om je haar te krullen met krulspelden. Het zijn rollers die warm worden, en die je dan in je haar rolt. Je wacht tot ze zijn afgekoeld en als je de rollers dan uit je haar rolt heb je prachtige, volumineuze krullen.

Voordelen

– Superveel volume

– Minder heet

– Tijdens het afkoelen kan je iets anders doen

Nadelen

– Het afkoelen duurt lang

– Het inrollen is een prutswerkje


Verder zijn er nog een paar andere tools die je kan gebruiken zoals de Dyson Air Wrap, maar die heb ik zelf nog niet gebruikt. Je kan je haar ook zonder hitte krullen met verschillende technieken. Als je daar meer over wil lezen, laat het me zeker weten in de comments!

Hoe krul jij je haar?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.