Zelfbruiner aanbrengen: mijn tips

Ik steek het niet onder stoelen of banken: ik hou van zelfbruiner. Van mezelf word ik helemaal nooit bruin, en ik bescherm mijn huid bovendien erg goed tegen de zon. Normaal zou ik dus altijd heel wit zijn. Gelukkig bestaat er zoiets als zelfbruiner, waardoor mijn bleke huid het hele jaar door toch een kleurtje kan hebben. Vandaag deel ik mijn tips voor een egale en natuurlijke bruine kleur!

Je huid voorbereiden

Om je huid voor te bereiden op een laag zelfbruiner, zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden: scrub en lotion. Voor een egale bruine kleur moet je je huid eerst goed schoonmaken en stevig scrubben. Door je huid te scrubben verwijder je eventuele eerdere zelfbruiner die je hebt aangebracht, en dode huidcellen. Zo zorg je ervoor dat de zelfbruiner zich goed kan hechten aan jouw huid en vermijd je vlekken.

Mijn favoriete scrubs

Na je scrub, kan je best je huid nog even hydrateren, maar let op: dit doe je met een olievrije lotion. Olie en zelfbruiner gaan niet samen, en in de meeste lichaamsverzorging zit olie. Ga dus op zoek naar een fijne lotion zonder olie, zodat je zelfbruiner niet gaat vlekken of het moeilijk heeft met hechten.

Mijn favoriete olievrije lotions

De beste zelfbruiners

De juiste ondertoon

In je zoektocht naar een goede zelfbruiner ben je vast al eens helemaal oranje geweest. Dat komt omdat je op zoek moet gaan naar een zelfbruiner met de juiste ondertoon. Ik raad aan om een zelfbruiner te kiezen die een groene ondertoon heeft, maar rood kan zeker ook. Als hij maar niet te oranje is. Dat laatste is vaak het geval bij zelfbruiners van de drogist, maar zeker ook niet altijd.

Een getinte zelfbruiner

Kies altijd voor een zelfbruiner die een instant tint geeft. Alleen zo kan je zien of je hem egaal hebt aangebracht. Ik heb in het verleden zo vaak transparante zelfbruiners gebruikt die ik zo zorgvuldig mogelijk aanbreng, waarna ik toch weer vol vlekken sta. Met een zelfbruiner die gekleurd is kan je op z’n minst zien waar je hem al wel en waar nog niet hebt aangebracht.

Mijn favoriete zelfbruiners

Don’t use your hands!

Wat je ook doet, gebruik niet je blote handen om je zelfbruiner aan te brengen. Tenzij je natuurlijk houdt van knaloranje handpalmen. Met een handschoentje breng je de zelfbruiner veel egaler aan én bescherm je je handen tegen dat oompa-loompa effect.

Mijn favoriete zelfbruinerhandschoentjes

Gebruik jij soms zelfbruiner?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.