Ik ga verhuizen (maar ik weet nog niet naar waar)

De beslissing is gemaakt en eindelijk is het zo ver: ik vertrek uit mijn appartement. In de eerste plaats omdat ik hier niet meer wil wonen, maar ik kijk er zeker naar uit om ergens nieuw te gaan wonen. Het probleem: ik heb nog niks gevonden. 

Het was toch geen droomappartement

Oké, dus het verhaal begint anderhalf jaar geleden, toen ik een vochtprobleem ontdekte in het appartement dat ik een paar maanden voordien was beginnen huren in het centrum van Antwerpen. Aanvankelijk was ik superblij in mijn appartement, maar na ongeveer een jaar was het probleem al groter geworden en er bleven dingen bij komen. Verf die loskwam, gaten in de muren, van die kleine beestjes die op de vochtige muur kruipen, en veel schimmel.

De huur werd steeds hoger, de kosten bleven meer worden, terwijl de staat van het appartement achteruit ging. Zelfs nu we aan het einde van het contract zijn is het niet opgelost. Het ergste vond ik dat er periodes waren dat er elke dag mensen onaangekondigd binnenliepen in mijn appartement waardoor ik voortdurend gespannen was en mij niet meer op mijn gemak voelde.

Ik heb het idee dat het beter kan worden losgelaten, en nu ga ik op zoek naar een woning waar ik mij weer kan concentreren op mijn werk en mij ontspannen en veilig kan voelen.

De les die ik heb geleerd: vertrouw niet blindelings op een verhuurder en als er een probleem is moét je gewoon op je strepen staan.

Als je mijn appartement wil zien – tenminste: hoe het eruit zag toen alles nog in orde was – kan je hier klikken voor mijn home tour!

De zoektocht

Nikola en ik zijn op zoek gegaan naar ergens om samen te gaan wonen, maar toen corona het land stillegde, werd ook onze zoektocht stilgelegd. Op dit moment hebben we nog niks gevonden, maar we blijven zoeken. Gelukkig kunnen de bezoeken weer doorgaan en kunnen we nu echt beginnen zoeken. Het is een superspannende tijd, en ik weet echt niet wat er gaat komen, maar ik vertrouw in het universum. Alles komt goed!

Nu focussen we eerst op het appartement leegmaken, en ik vind dat best moeilijk. Ik ben al wekenlang bezig met inpakken en nog steeds zit niet alles in dozen. Voorlopig kan ik even bij mijn ouders logeren, dus alles moet even in opslag. Zaterdag maken we het appartement leeg.

Ik zou twee van mijn meubels meteen naar het containerpark brengen: de zetel en de kleerkast. De zetel omdat die ten eerste een beetje lelijk is, maar ook omdat de onderkant hélemaal uit elkaar hangt. Mijn kat, Simba, vond het namelijk een uitstekend idee om een gat in de onderkant te bijten en via dat gat in de zetel te kruipen, maar daardoor is de héle onderkant opengescheurd. Het is erg.

Mijn nieuwe zetel is – als het enkel aan mij zou liggen – een roze zetel, en het liefst een hoekzetel. Deze zetels zie ik al helemaal zitten:

De kleerkast mag van mij weg omdat die gewoon helemaal niet handig is. Het is een vrij diepe kast, maar je kan niet goed aan de achterste items waardoor het snel een rommeltje wordt. Ik zou graag meer dingen kunnen ophangen en wat meer lades hebben.

Voilà, nu ben je weer up to date in mijn op dit moment niet zo spannende leven. Het is soms lastig geweest, dus ik ben blij dat ik nu weer vooruit kan.

Wat vind jij van mijn zetel- en kastkeuze?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.