La Provençale Bio

Biologische huidverzorging. Je denkt nu misschien aan producten die te duur, te dik of niet effectief zijn. Gelukkig hoeft die associatie niet de waarheid te zijn. La Provençale Bio is een merk dat producten maakt met biologisch gecertificeerde olijfolie uit Frankrijk. Ik testte hun huidverzorging uit, en vertel je er vandaag meer over!

La Provençale Bio

La Provençale Bio belooft biologische producten, voor een toegankelijke prijs, die ook echt werken. De verpakkingen stralen al meteen uit waar ze voor staan: biologisch, Frans, en groen. Ik kon niet wachten om ze te testen, en vandaag vertel ik je er alles over.

La Provençale Bio

Ik begin met het Micellair Reinigingswater, dat make-up verwijdert, reinigt en zuivert. Je zou hem ook kunnen gebruiken op de gevoelige huid, en maar liefst 99% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.

Ik hou van micellair water, maar vaak laten ze een vet laagje achter of doen ze het omgekeerde en maken ze mijn huid een beetje trekkerig. Dit micellair reinigingswater van La Provençale Bio heeft deze problemen allebei niet. Hij haalt mijn make-up heel efficiënt weg, en mijn huid voelt achteraf zacht, niet vet, en niet trekkerig.

Als ik een micellair water gebruik, kies ik er wel altijd voor om nog een extra cleanser achteraf te gebruiken. Ik reinig mijn huid namelijk altijd met een double cleanse, want zo krijg je je huid het schoonst.

La Provençale Bio Micellair Reinigingswater, € 8,99

La Provençale Bio

Na mijn reiniging ga ik mijn huid verzorgen met het serum. Dit is de Olie van de Jeugdigheid, een nachtserum dat rijk is aan polyfenolen, een ingrediënt dat een ontstekingsremmende werking heeft én de huid beschermt tegen UV.

Het is eerder een olie dan een serum, want hij heeft een erg rijke textuur. Ik gebruik hem liefst ’s avonds, omdat hij wat te rijk is om overdag te dragen voor mij. Wat het anti-aging effect betreft, vind ik het moeilijk om te zeggen wat het heeft gedaan voor mij, maar het serum is wel erg hydraterend. Ik wordt wakker met een frisse, egale en zachte huid.

La Provençale Bio Olie van de Jeugdigheid, € 15,99

La Provençale Bio

Dit is La crème de Jouvence, of de Crème van de Jeugdigheid. Deze is voor 98% uit natuurlijke oorsprong en kan je ook ’s ochtends gebruiken. De formule bevat biologische olijfolie van eerste persing, olijfbladeren, jasmijn en mimosa.

La Provençale Bio

De crème is redelijk rijk, maar trekt wel relatief snel in. Hij is ideaal voor de wat drogere huidjes, maar ook mijn gecombineerde huid was tevreden met deze crème. Hij hydrateert goed en doet mijn huid comfortabel aanvoelen.

La Provençale Bio Crème van de Jeugdigheid, € 15,99

La Provençale Bio

Ik sluit af met een multifunctioneel product. Dit is de Schoonheidsolie, een olie die je kan gebruiken op je gezicht, je lichaam en zelfs op je haar. Behalve olijfolie bevat deze olie ook zonnebloemolie, waardoor hij heerlijk voedt en verzacht.

Ik vond hem vooral fijn op mijn lichaam, maar ook mijn pluizige haarpunten kon hij temmen. Dit soort producten hebben altijd een streepje voor bij mij: je kan ze op veel verschillende manieren gebruiken en nemen daardoor weinig plaats in.

La Provençale Bio Schoonheidsolie, € 16,99

La Provençale Bio

Conclusie

Ik moet zeggen dat biologische producten niet altijd heel hoog op mijn lijstje staan, maar het is nu al de tweede keer dat een biologische verzorgingslijn me onder de indruk brengt. Eerder probeerde ik al de biologische huidverzorging van Garnier, en ook deze La Provençale Bio producten zijn écht goed.

Ze zien er niet alleen mooi uit, maar mijn huid reageerde erg goed op alle producten die ik probeerde. Geen vettige laagjes die achterblijven, geen trekkerig gevoel, maar een zachte, gladde, gehydrateerde huid. Bovendien zijn ze erg betaalbaar en verkrijgbaar bij de drogist, dus ik raad je zeker aan om ze eens te checken als je ze ziet staan. Ik weet dat veel mensen op zoek zijn naar een wat natuurlijkere huidverzorging, en ik ben daarom altijd blij om te zien dat merken een antwoord bieden op die vraag.

De producten van La Provençale Bio zijn verkrijgbaar bij de drogist en online.

Wat vind jij van deze producten?
Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.