Zo draag je juwelen voor een stijlvolle look

Ik vergeet ze véél te vaak aan te doen, en elke keer als ik ze draag voel ik me instant een stuk stijlvoller en vrouwelijker. Juwelen kunnen ontzettend veel toevoegen aan je look. Een outfit kan van casual naar classy gaan door gewoon een simpele oorbel. Vandaag vertel ik hoe je de juiste juwelen kiest voor een stijlvolle look.


Jewelry has the power to be the one little thing that makes you feel unique.

– Elizabeth Taylor

Goud of zilver?

Ze zeggen dat je kan zien aan je aders of aan de kleur van je haar of je gouden of zilveren juwelen moet dragen. Ik vind dat je vooral moet kijken naar wat je zelf mooi vindt. Zelf draag ik zowel zilveren als gouden juwelen, afhankelijk van waar ik zin in heb of wat ik die dag aan heb.

Ik probeer wel om goud en zilver niet te veel te mixen. Ik kijk dan bijvoorbeeld ook naar mijn horloge, de gesp van mijn riem en de details aan mijn handtas. Zijn die goud, dan kies ik voor gouden juwelen, of andersom. Door ervoor te zorgen dat je juwelen zijn afgestemd op je outfit, ziet je outfit er meer uit als één geheel en zie je er automatisch stijlvoller uit.

De basics

Een sterke juwelencollectie wordt vooral gemaakt door de basics. De specialere, opvallende stukken zijn een mooie extra, maar begin bij de basics. Een paar mooie pareloorbellen kan niet missen in jouw juwelendoosje. Denk ook aan een paar kleine creolen en een fijn kettinkje dat overal bij past. Een goede basic is ook een armbandje met een paar basic steentjes. Dit soort juwelen stelen niet meteen de show, maar voegen wel iets fijns toe voor extra stijl.

Persoonlijkheid

Naast een paar basics, is het ook fijn om een paar juwelen in je collectie te hebben die persoonlijkheid uitstralen. Ik denk hierbij aan een hangertje dat bij jouw persoonlijkheid past, of iets met een kleur die je vaak draagt. Nog een voorbeeld zijn Pandora juwelen, waaronder speciale hangertjes en personaliseerbare armbanden. Zo kan je je eigen stijl helemaal zelf samenstellen. Gebruik de details van je outfit om de look zo goed mogelijk bij jou als persoon te doen passen.

Budget

In de eerste plaats zou ik zeggen: kwaliteit boven kwantiteit. Ik begrijp dat niet iedereen een heel groot budget heeft voor juwelen, en dat is ook niet nodig. Ga op zoek naar merken die kwaliteit kunnen leveren, en je zal zien dat je gemakkelijk een paar prachtige, kwaliteitsvolle oorbellen kan vinden zonder dat je je bankrekening moet plunderen! Als je moet kiezen tussen twee juwelen van mindere kwaliteit of één voor betere kwaliteit, kies dan het laatste. Zo verzeker je jezelf er ook van dat je lang plezier zult hebben van je sieraden.


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.