Verschillende soorten mondmaskers én hoe ze te dragen

Mondmaskers worden steeds meer deel van het straatbeeld. Nog steeds moeten we vaak ons mondmasker dragen, en dan kan je maar beter kiezen voor een masker dat goed past en dat er leuk uitziet. Met deze mondmaskers heb je altijd een masker dat bij je look past!


Chirurgisch mondmasker

Dé basic die iedereen wel kent: het chirurgische mondmasker. Handig, want omdat we het zo vaak hebben gezien zijn we het al helemaal gewend en valt dit masker bijna niet meer op. Bestel een doos mondmaskers online en leg een pakje bij je voordeur of in je auto, zodat je altijd een mondmasker bij de hand hebt!


FFP2 masker

De FFP2 maskers zijn ondertussen ook al best bekend. Dit masker is voorbehouden voor mensen die tot een risicogroep behoren, dus als je niet tot een risicogroep behoort, kies je best voor een gewoon chirurgisch masker.


Outfit: Bloom

Stoffen mondmaskers

Stoffen mondmaskers hebben veel voordelen. Ten eerste kan je ze hergebruiken, want ze zijn wasbaar. Minder afval, dus, en da’s altijd positief! Het tweede voordeel is dat je ze in allerlei kleuren en prints vindt. Je kan je mondmasker dus afstemmen op je outfit.

In mijn mondmaskerlade ligt altijd een wit stoffen masker, een zwart, en dan een paar met een leuke print. Zo kan ik kiezen om de print te kiezen die bij mijn outfit past, of, als ik iets draag met een opvallende print zoals op deze foto, kan ik een neutraal masker dragen.


Zelf een masker maken

Vind je niet het masker dat je graag wilt? Dan kan je altijd zelf een mondmasker maken. Online vind je heel wat tutorials en patronen waarmee je zelf een mondmasker in elkaar zet, en het voordeel is dat je het in élke kleur en met élke print kan maken die je maar wil. Bij Stoffe & Koffe vind je het ideale stofje voor je mondmasker, en ik kan je vertellen: het is écht niet moeilijk.


Tips bij het dragen van je mondmasker

  • Bedek met het mondmasker altijd zowel je neus als je mond en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk openingen tussen het masker en je gezicht zijn.
  • Raak je masker niet aan terwijl je het draagt.
  • Een masker voor eenmalig gebruik, gooi je weg na elk gebruik.
  • Een herbruikbaar masker was je tussen elk gebruik, liefst op 60 graden.
  • Na het verwijderen van je masker, en als je een gebruikt masker hebt aangeraakt, was je best je handen met water en zeep.
  • Je masker afdoen doe je door het langs achter los te maken. Neem de elastieken achter je oren in beide handen vast en breng het naar voor.
  • Is je masker vochtig? Vervang het dan door een schoon en droog masker.

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.