4 interieurdetails die té vaak vergeten worden

Ik hou van mooie interieurs, en kan echt blij worden van de details. Want het zit ‘m net in die details, en toch worden ze vaak vergeten. Vandaag zet ik 4 interieurdetails op een rijtje waar mensen té weinig aan denken, en die je interieur echt naar de next level kan brengen.

 


1. De lichtschakelaars

Iets waar heel weinig aandacht aan wordt besteed, maar dat wel altijd zichtbaar is, zijn de lichtschakelaars. Oké, je kan voor een simpele schakelaar kiezen. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden. Experimenteer met kleur en vorm. Kies een strakke schakelaar die verdwijnt in de muur, of eentje die juist opvalt en een statement maakt. Persoonlijk hou ik van ouderwetse kiepschakelaren, maar dan in een moderne variant zoals deze.

Ook een mooie dimschakelaar kan veel toevoegen aan je interieur. Ik vond online een paar mooie matzwarte dimmers, die zeker niet zouden misstaan in het huis van mijn ouders. Ik zal ze eens laten zien aan mijn papa, haha!

2. De keukenkraan

Een detail dat je keuken helemaal kan afmaken is de keukenkraan. Je hoeft echt niet voor een standaard kraan te gaan, want er is echt ontzettend veel keuze. Zowel in kleur als in vorm kan je eindeloos variëren. Mijn persoonlijke voorkeur? Een gouden kraan! Voor meer informatie over de verschillende kraantypes kan je hier een kijkje nemen.

Ik ben op dit moment op zoek naar een nieuwe woonst om weer met mijn vriend te gaan samenwonen, en de keukenkraan is een van de dingen waar ik tegenwoordig wel op let. Die in mijn vorige appartement was véél te saai, dus als ik een appartement of huis tegenkom met een specialere kraan heeft die al een streepje voor.

3. De vensterbanken

Ook iets waar je niet zo vaak bij stilstaat, maar dat veel verschil kan maken: wat voor vensterbanken kies je? Ik hou wel van een mooie houten vensterbank voor een warm en gezellig effect. Bij mijn ouders zijn de vensterbanken uit marmer, en daar heb ik uiteraard ook een beetje een zwak voor.

Vaak vallen vensterbanken niet echt op. Als je zou vragen hoe de vensterbanken in mijn appartement eruit zien, moet ik echt even nadenken. Maar een vensterbank kan de sfeer van je ruimte toch heel erg beïnvloeden.

4. De thermostaat

Ik dacht eigenlijk nooit dat een thermostaat ook mooi kon zijn, maar dat kan dus echt wel. Kies voor een thermostaat die mooi bij de stijl van jouw interieur past, of dat nu landelijk of modern is, en ga voor een contrasterende thermostaat of juist eentje die versmelt in de ruimte. Als je trouwens op zoek bent naar tips om de juiste thermostaat te kiezen voor jouw huis, lees dan zeker ook dit artikel!

Op welke details in het interieur let jij het vaakst?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.