Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

Als je net als mij een vrij vette huid hebt, ken je het vast wel: doorheen de dag gaat je huid glimmen, hoe goed je je foundation ook hebt afgepoederd. Ik gebruik graag matte foundations, om mijn glans onder controle te houden. De Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer zouden de perfecte match moeten zijn voor mijn vette huid. Ik probeerde ze uit, en toon je ze vandaag!

Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

Ik kreeg een pakket opgestuurd met drie kleuren uit de Rimmel Lasting Matte Foundation lijn, twee kleuren van de Lasting Matte Concealer, én de Stay Matte primer. Als je dan niet helemaal mat blijft, weet ik het ook niet meer!

Rimmel Lasting Matte Foundation, € 11,99
Rimmel Lasting Matte Concealer, € 14,45
Rimmel Stay Matte Primer, € 10,99

Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

Ik begin met het voorbereiden van mijn huid op de make-up, met de Stay Matte Primer. Deze primer houdt je huid mat, vermindert zichtbare poriën én hydrateert je huid. Je zou misschien verwachten dat een matte primer wat droog aanvoelt, maar dat is zeker niet het geval bij deze Stay Matte primer. Hij voelt als een hydraterende crème, en maakt mijn huid meteen mat, en houdt haar ook mat.

Je kan de Rimmel Stay Matte Primer natuurlijk ook gebruiken onder een niet-matte foundation, en dat maakt ook al erg veel verschil. Mijn huid wordt meteen mat en blijft ook mat.

Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

We gaan verder met een likje foundation. De Rimmel Lasting Matte Foundation is verkrijgbaar in 12 kleuren, en da’s best veel. Hierboven zie je tint 103 – True Ivory, 203 – True Beige en 305 – Buff. De foundation heeft een hoge dekking en een matte finish, zonder te zwaar of te droog te voelen. Hij geeft geen cakey effect, maar zorgt voor een natuurlijke look.

Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

Voor de plekjes waar je wat extra dekking nodig hebt, kan je de Rimmel Lasting Matte Concealer gebruiken. Ook dit product heeft een hoge dekking en een matte finish, maar toch een luchtige formule die niet in de lijntjes trekt. Hij is verkrijgbaar in 8 kleuren, waarvan ik twee lichte kleuren opgestuurd kreeg.

Ik heb op de foto hierboven links de drie foundations, en rechts de twee concealers aangebracht. Van links naar rechts zie je

  • Rimmel Lasting Matte Foundation 103 – True Ivory
  • Rimmel Lasting Matte Foundation 203 – True Beige
  • Rimmel Lasting Matte Foundation 305 – Buff
  • Rimmel Lasting Matte Concealer 025 – True Beige
  • Rimmel Lasting Matte Concealer 020 – Classic Beige

Qua dekking zijn ze alvast top. Zelfs mijn tattoo wordt goed bedekt zowel door de foundation als de concealer. De foundation is duidelijk wat matter dan de concealer. Die laatste heeft een iets meer vloeibare consistentie, waardoor hij eerst een beetje nat is, en dan mooi mat opdroogt.

Rimmel Lasting Matte Foundation & Concealer

Op de foto hierboven zie je mijn huid links zonder foundation, en rechts met de Rimmel Lasting Matte Foundation in kleur 203 – True Beige. De kleur is misschien net een tikje te donker, maar het resultaat is erg mooi. Mijn huid is geëgaliseerd, en er is geen glans meer te zien. Het effect is vrij natuurlijk, en je ziet geen maskereffect. De foundation heeft de roodheid op mijn wang en rond mijn neus mooi geneutraliseerd, en hij benadrukt droge plekjes niet.

Rimmel Lasting Matte Foundaion

Op de foto hierboven zie je links mijn gezicht met enkel de foundation, en rechts de foundation, mét de concealer onder mijn ogen.

Ook de concealer is heel fijn. Ik breng hem aan in mijn binnenste ooghoek, en dep hem met mijn vinger in de huid. Hij geeft een mooi mat – maar niet droog – effect, en trekt niet in de lijntjes onder mijn ogen. Hij versmelt mooi met mijn huid, en dat is exact wat ik wil van mijn concealer.

Rimmel Lasting Matte Foundaion

Op de foto hierboven heb ik mijn make-up helemaal afgemaakt met bronzer, blush en mascara. Mijn huid ziet er mooi en mat uit. Ik zou zelf nog een beetje highlighter op mijn jukbeenderen aanbrengen om nog een klein beetje glans toe te voegen, maar ik ben over het algemeen wel fan van de matte look!

Rimmel Lasting Matte Foundaion

Conclusie

Op zoek naar een matte, betaalbare look? Dan is de Rimmel Lasting Matte Foundation en de Concealer erbij écht iets voor jou. Hij maakt mijn huid mat zonder droog aan te voelen, en benadrukt mijn droge plekjes niet. De dekking is hoog, maar hij creëert geen maskereffect. Ideaal voor mensen met een gecombineerde of vette huid. Hij blijft de hele dag mat, zonder dat je hoeft bij te poederen. Top!

Rimmel Lasting Matte Foundation, € 11,99
Rimmel Lasting Matte Concealer, € 14,45
Rimmel Stay Matte Primer, € 10,99

Draag jij graag matte foundations?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.