Typology: natuurlijke, vegan, ecologisch verantwoorde huidverzorging

Een launch waar ik erg enthousiast voor was, was die van Typology. Het huidverzorgingsmerk is ontstaan uit een missie: skincare transparant maken. Hun producten zijn natuurlijk, veganistisch én ecologisch verantwoord. Maar zijn ze ook goed? Ik probeerde ze uit, en vertel je er vandaag alles over!

Typology

Ik vind dat de verpakkingen meteen uitstralen wat Typology wil bereiken. Ze zien er clean en simpel uit. Voor de kleinere producten gebruiken ze glazen verpakkingen, en voor de grotere producten gebruiken ze recycleerbaar plastic. De tubes zijn gemaakt van aluminium. Dat is duurzaam en kan volledig gerecycleerd worden. De verpakkingen zijn allemaal zo plat mogelijk gemaakt, zodat ze gemakkelijker in je brievenbus passen, en de impact van het transport wordt beperkt.

Typology

Typology 7-ingredient micellar water

Een van de lijnen uit de typology collectie is de TEN lijn. De producten uit deze lijn bevatten niet meer dan tien ingrediënten, en dit micellair water heeft er zelfs maar 7:

  1. Gezuiverd water: dient als oplosmiddel om de andere ingrediënten te mengen. Het water is gezuiverd om alle sporen van bacteriën te verwijderen.
  2. Glycerine: afkomstig van koolzaad en zonnebloem, hydrateert de oppervlakkige huidlagen.
  3. Poloxamer 184: een oppervlakte-actieve stof die make-updeeltjes van het hele gezicht verwijdert.
  4. Pentyleenglycol: afgeleid van rietsuiker, stabiliseert de formule en hydrateert de huid.
  5. Citroenzuur: afkomstig van maïs, reguleert de pH van het micellaire water om de opperhuid niet te irriteren.
  6. Natriumhydroxide: om elk risico op irritatie of brandwonden te vermijden, moet een cosmetisch product een pH hebben die dicht bij die van de huid ligt. De soda die hier wordt gebruikt, maakt het micellaire water minder zuur en daardoor wordt het beter te verdragen door de huid.
  7. Cetrimoniumbromide: een conserveermiddel dat de proliferatie van bacteriën in het water blokkeert en zo het risico op huidinfecties voorkomt.

Dat ziet er goed uit. Een hele korte en transparante lijst. Je kan de ingrediënten gemakkelijk terugvinden op de website, dus je weet écht altijd exact wat je op je gezicht smeert. Ik ben typology zo dankbaar, want het is het eerste merk dat zo extreem transparant is over zijn ingrediënten. Alle merken mogen daar best een voorbeeld aan nemen!

Ik heb het micellair water gebruikt om mijn make-up te verwijderen, en dat ging best goed. Mijn mascara was niet helemaal weg na een snelle swoop, maar voor mijn oogmake-up gebruik ik sowieso altijd waterproof remover. Over het algemeen is het een fijn product.

Score: 8/10

Typology

Typology Exfoliating cleansing bar with poppy seeds

Stap twee in mijn reiniging is de cleanser. Dit blokje zeep is geschikt voor gezicht en lichaam. De zaadjes in de zeep hebben een exfoliërend effect, en de natuurlijke oliën en boters zijn reinigend én verzorgend.

Ik moet zeggen dat ik nooit zou kiezen voor een blokje zeep om mijn gezicht te reinigen, maar deze van Typology is wel echt fijn. Hij doet mijn huid niet trekkerig aanvoelen, zelfs niet na het afspoelen, en reinigt mijn huid diep.

Score: 9/10

Typology

Typology Hydrolate Organic Orange Blossom

Dit product is een specialleke. Volgens mij is het een soort tonic, maar het is meer dan dat. Volgens Typology is het niet enkel goed voor de huid maar ook voor de mentale gezondheid.

Voor de huid biedt het product een verhelderend effect. De toner zorgt voor een stralende en egale huid. Op je humeur heeft de toner een ontspannend en kalmerend effect.

Van de formule is 99,4% van natuurlijke oorsprong. De toner ruikt best sterk, dus als je daar niet voor bent zou ik deze overslaan. Op mijn huid geeft hij een licht tintelend effect, en achterf ziet mijn huid er mooi en fris uit.

Score: 7/10

Typology

Typology Radiance botanical blend with white rose

In dit kleine, schattige glazen flesje zit een botanische blend met witte roos. Deze olie gebruik je ’s avonds, om ’s ochtends wakker te worden met een stralende en herstelde huid.

100% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, en maar liefst 66% komt uit biologische teelt. De formule bevat plantencellen, botanische oliën en essentiële oliën.

Het is een intens concentraat, waarvan je maar een paar druppels nodig hebt. Ik bracht het ’s avonds aan op mijn huid als nachtcrème, en mijn huid zag er ’s ochtends heel goed uit, en voelde zacht aan.

Score: 8/10

Typology

Typology 9-Ingredient Face Moisturizer

Op zoek naar een minimalistische dagcrème? Zoek niet verder! Deze crème bevat maar 9 ingrediënten, die voor 99% van natuurlijke oorsprong zijn. Het is een lichte, niet-vette crème die je huid hydrateert en beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Ik ben heel tevreden over deze dagcrème. Hij is fijn in gebruik en geeft een instant hydraterend effect. Hij trekt snel in en voelt niet vet aan. Exact wat ik wil van een goede dagcrème!

Typology

Typology 9-ingredient lip balm

Ik sluit af met een lipbalsem. Deze bevat 9 ingrediënten die zorgen voor zachte lippen. Oh, dit is een topper! Ik breng hem aan met mijn vinger op mijn lippen, en hij voelt écht heerlijk aan. Niet plakkerig, maar lekker zacht. Mijn lippen worden meteen gevoed en voelen ontzettend comfortabel aan.

De formule bevat 99,8% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Indrukwekkend!

Typology

Conclusie

Ik ben altijd wat sceptisch over natuurlijke producten. Vaak bevatten ze net die ingrediënten die je niet wil in huidverzorging. Maar de producten van Typology zijn niet enkel verpakt in duurzame verpakkingen, hun ingrediënten zijn ook gemakkelijk te vinden en te checken én allemaal (of bijna allemaal) goed voor de huid.

Mijn favoriete product is de lipbalsem. Zo simpel, maar écht fantastisch!

De producten van Typology zijn verkrijgbaar op de website.


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.