La Biosthétique Botanique

Hoewel ik een paar vaste favoriete huidverzorgingsmerken heb, vind ik het nog steeds heel leuk om nieuwe merken te ontdekken. Onlangs kreeg ik een pakketje opgestuurd met producten van La Biosthétique. Ik kende het merk nog niet, maar hun Botanique lijn zag er erg interessant uit. Vandaag vertel ik je er alles over!

La Biosthetique Botanique

Laat ik eerst beginnen met het merk La Biosthétique voor te stellen. La Biosthétique is een Frans merk dat producten voor haarverzorging, haarstyling, huidverzorging en zelfs make-up maakt. Met hun Botanique lijn willen ze de natuur in huidverzorging stoppen. De producten uit de Botanique lijn zijn 100% natuurlijk, 100% vegan, 100% halal en duurzaam geproduceerd. Behalve een actieve formule, hebben de producten ook een natuurlijke geur, die er mee voor zorgt dat je kan ontspannen.

Er bestaan drie lijnen in de Botanique producten: GentleBalancing en Intense.

La Biosthétique Botanique

In de Intense producten, die voor je haar bedoeld zijn, zitten ingrediënten die je haar energie geven en versterken. Ze bevatten ginseng, bernagie en groene munt. Ik probeerde het Intense Mask uit, en het eerste dat ik merkte is dat hij echt een heerlijke geur heeft. Tijdens het douchen was het zalig, en ook erna rook mijn haar lekker naar het masker. Ik merkte ook dat mijn haar glad en zacht aanvoelde. Mijn haar is alvast blij!

Dit is wat La Biosthétique zelf vertelt over het masker:

De diep werkende, voedende behandeling met macadamia-olie en versterkend ginsengwortelextract maakt het haar prachtig soepel en glanzend. Bij consequent gebruik herstellen de haarstructuur en de kwetsbare vochtbalans. De elasticiteit komt weer tot leven. Weerbarstig haar wordt gekalmeerd en is weer goed te stylen. Door zijn exclusieve combinatie is Intense Mask geschikt voor elk haartype.

La Biosthétique Botanique Intense Mask, € 26,50 voor 125 ml

La Biosthétique Botanique

Ook mijn huid kreeg een boost met deze Balancing Toner. Het is een toner die je huid in balans brengt, en die je over je gezicht kan verstuiven. Opnieuw een heerlijke en ontspannende geur, en het fijnste vind ik dat je hem ook over je make-up kan aanbrengen.

Dit vertelt La Biosthétique zelf over de Balancing Toner:

De harmoniserende gezichtstonic kalmeert en hydrateert dankzij aloë vera, waarvan de ontspannende werking synergetisch wordt aangevuld door plantaardige glycerine en de natuurlijke suiker sorbitol. Daarnaast kalmeert, regenereert en versterkt panthenol (provitamine B5) de barrièrefunctie en verbetert tegelijk de elasticiteit van de huid. De parfumvrije Balancing Toner is ook te gebruiken als huidkuur op stressvolle dagen: dankzij zijn specifieke samenstelling kan deze fijne toner ook over de make-up worden aangebracht. De fijne mist verkoelt en kalmeert de huid die geïrriteerd is door bijvoorbeeld airconditioning.
La Biosthétique Botanique
Afsluiten doe ik met de Balancing Cream, een dagcrème met biologische aloë vera dat huidkalmerend en hydraterend werkt, biologische jojoba-olie, squalaan uit suikerbiet en nog een heel aantal andere interessanten ingrediënten. De crème hydrateert snel, verzacht de huid, maar zorgt op termijn ook voor een stralende, jonge huid. Ik vind hem alvast erg fijn: hij hydrateert mijn op dit moment droge huid goed, zonder een vette laag achter te laten.
Verder bevat de Botanique lijn ook twee heerlijke soorten thee: Gentle en Intense.
Kende jij het merk La Biosthétique al?
 


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.