Inspiratie en tuinset voor mijn terrasje

Ik ben heel graag bezig met interieurinrichting (ook al ben ik er niet heel goed in) en in het verleden heb ik het al vaak gehad over tuinmeubelen. Toen ik in Antwerpen woonde had ik geen tuin, maar nu ik ben verhuisd heb ik een klein terras. Eindelijk kan ik dus op zoek gaan naar de mooiste meubelen voor buiten!

Outfit: Mix it up

Eerder schreef ik al over mijn droomtuin, en al heb ik nu nog geen volwaardige tuin, ik heb nu wel een terrasje waar ik zéker tegen de lente een gezellig plekje van wil maken. Op dit moment heb ik alvast een schattige tuinset op mijn balkon gezet (die zie je hierboven op de foto), en ik heb al een beetje een idee wat er nog bij moet komen. Ik ben nog op zoek naar lampjes om op te hangen (voorlopig houden we het nog even bij de kerstversiering die hopelijk snel aankomt) en ik wil er een verstelbare tuinstoel zetten, om zodra het wat warmer wordt lekker te kunnen chillen.

Ik ben heel graag buiten, en zeker waar ik nu woon is het heerlijk om buiten te zijn. Schoten is een groene gemeente, die toch erg bruisend is. Vanaf mijn terras zie ik groen voor zover ik kan kijken. Sinds corona ga ik ook graag wandelen, maar in Antwerpen was dat niet altijd zo ontspannend. Nu kom ik buiten en op het einde van mijn straat kan ik langs het water lopen. Het is heerlijk!

Het terras is écht een upgrade, want als je gewoon even buiten wil zijn om af te koelen, kan dat gewoon. Mijn vriend werkt al een hele tijd van thuis uit, dus hij zit bijna altijd binnen. Gewoon even op het terras gaan zitten kan echt het verschil maken. Het valt misschien op: ik ben keiblij met mijn terras.

De foto hierboven vond ik op het internet, en dit is echt de sfeer waar ik voor wil gaan. Het ziet er supergezellig uit met de planten en de lichtjes. Hier wil je toch echt zitten op een zwoele zomeravond?

Voor de meubels zelf wil ik gaan voor een bistro-achtige look. Het mag vrij simpel blijven, maar wel een paar romantische elementen hebben. De stoeltjes en het tafeltje dat we nu al hebben zijn hout met wit, en dat vind ik wel een fijn thema om door te trekken in de inrichting. Met de tuinset die we nu hebben kunnen we binnenkort alvast buiten eten – hoe leuk is dat?

Ik vind de lampjes zoals ze hierboven op de foto staan helemaal perfect. Ze zijn simpel maar hebben toch dat gloeilamp-effect dat het zo gezellig maakt. Ik zou ook een soort van kastje of rekje op het terras willen zetten waarop ik een paar planten kan zetten, en waar ook mijn drankje kan staan als ik in mijn tuinstoel lig en een boek lees. Ik weet het: ik zie het al hélemaal voor mij!

Nog een belangrijk punt: Simba. Mijn lieve kat vindt het super om buiten te zijn. Hij is altijd een binnen-kat geweest omdat hij in Antwerpen niet buiten kon, maar toen ik een paar maanden bij mijn ouders logeerde (en Simba ook) zijn we een aantal keer in de tuin gaan wandelen met de leiband, en dat vond hij supertof. In mijn nieuwe appartement is Simba ondertussen al regelmatig met mij op het terras gegaan, maar ik voel me er nog niet helemaal goed bij. Misschien vertrouw ik Simba niet genoeg, maar ik ben heel bang dat hij langs de rand naar beneden kan vallen. Ik weet dat katten meestal wel slim en handig zijn, maar Simba is nogal klungelachtig en ik durf hem nog niet los te laten.

Daarom was ik ook aan het denken om iets tegen de randen van het balkon te zetten. Nu is de rand namelijk helemaal open, en zijn kleine lijfje kan door de rand. Ik dacht om misschien houten planken of iets van planten ofzo er tegen te zetten? Ik ben er nog niet helemaal uit, maar als jullie tips hebben hoor ik het natuurlijk graag!

Zo, dat was een lang artikel. Het is misschien nog wat vroeg om er nu al mee bezig te zijn, maar ik denk maar zo: als ik er nu al werk van maak, kan ik tegen de lente zeker genieten van mijn droomterras!

Heb jij een terras of tuin?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.