Persoonlijk: dit was 2020 voor mij

Wat was het een jaar! 2020 is niet op alle vlakken een succes geweest. Al vroeg in het jaar gooide corona roet in het eten, en daardoor is er heel veel veranderd. Nu het nieuwe jaar begonnen is, is er weer nieuwe hoop. Om het nieuwe jaar in te gaan, wil ik graag terugblikken op het voorbije jaar. Dit was 2020 voor mij.

Studio Sim

Rise and fall: Studio Sim

In december 2019 startte ik Studio Sim, en die maand nog volgden de eerste try-out workshops. In groep vertelden we een paar geïnteresseerden alles over make-up, opsteken en vlechten. De eerste workshops waren een succes, dus begin 2020 zouden we écht starten. In februari hadden we al een paar kleine workshops gegeven op de locatie, en maart zou de grote start zijn van Studio Sim. De allereerste avond voor de lockdown zou onze éérste échte workshop met alles erop en eraan doorgaan. Dat konden we dus vergeten, en de weken erna bleven we elke dag hopen dat we snel weer konden starten.

Ik vond deze periode, rond de eerste lockdown, het zwaarst. Het enige wat ik wou was workshops geven, en elke keer dat er weer een versoepeling was moesten we schakelen om dan op het laatste moment toch te horen dat het niet mocht doorgaan. We gingen van groepen van 15 personen naar maximaal 6 per workshop, en zelfs dan waren er bijna altijd mensen die niet kwamen opdagen omdat ze bang waren. Ik had echt het gevoel dat ik er superveel energie in stopte, maar dat het gewoon niet lukte. Mieke, met wie ik eind 2019 Studio Sim startte, gaf rond die tijd ook aan dat ze het niet meer zag zitten om verder te doen, en hoewel ik het superjammer vind dat ik haar moet missen, begrijp ik heel goed dat het niet meer zo positief aanvoelde.

In de zomermaanden waren de maatregelen versoepeld, en gaf ik nog een paar kleine workshops, maar toen de tweede lockdown eraan kwam heb ik gewoon alles on hold gezet. Sinds dan ben ik niet echt meer bezig geweest met Studio Sim, en ik voel me er veel beter bij. Zodra alles weer normaal is, ga ik zéker opnieuw beginnen, maar door corona is het gewoon té moeilijk. Veel mensen kwamen wel met ideeën om bijvoorbeeld filmpjes te maken van de workshops, maar dat is ten eerste ontzettend veel werk, en ten tweede vind ik niet dat ik op die manier genoeg kan begeleiden. Ik hou het dus voorlopig gewoon even zo, maar ik weet wel zeker dat ik ermee verder wil.

Outfit: Mix it up

Van Antwerpen naar Schoten

Nog een grote verandering: ik ben verhuisd. Ik woonde al een aantal jaar in het centrum van Antwerpen, en hoewel ik er graag heb gewoond, was het genoeg geweest. Ik verlangde weer naar een rustigere plek, en ook mijn appartement begon heel erg af te takelen waardoor ik veel stress kreeg. Toen de eerste lockdown startte, verlangde ik nog meer naar rust en meer groen, dus besloot ik om mijn huurcontract op te zeggen. Door de lockdown vond ik niet meteen een nieuw plekje, maar gelukkig ontvingen mijn ouders mij met open armen, en heb ik ongeveer twee maanden bij hen kunnen logeren. Ik was een beetje bang om terug naar mijn ouders te gaan, maar ik heb echt veel rust gevonden door daar te zijn. Bij mijn ouders was ik nooit alleen, het is er heerlijk rustig en alle stress viel stilaan van mij af.

En toen vond ik het perfecte appartement, waar Nikola en ik eind september zijn gaan wonen. Ik woon hier supergraag, en eindelijk woon ik echt samen met Nikola. Nog elke dag kan ik naar buiten kijken en beseffen dat ik hier echt gelukkig ben. Het was de beste keuze die ik in 2020 heb gemaakt!

Mede-eigenaar van Stoffe & Koffe

Mijn mama heeft al een aantal jaar een eigen stoffenwinkel waar je ook naaicursus kan volgen en koffie kan drinken. In de zomer moest haar partner door omstandigheden stoppen bij Stoffe & Koffe, en kwam mijn mama er alleen voor te staan. Omdat ik veel minder werk had door corona, sprong ik even in, en al snel zagen we dat de samenwerking goed verliep, dus besloot ik om mede-eigenaar van Stoffe & Koffe te worden. Ik regel nu de zakelijke kant en de online aanwezigheid van de winkel. Mijn mama blijft de expert (zij kan echt extreem goed naaien) en staat vooral in de winkel, maar ik help waar ik kan en regel de administratie, de webshop, …

Ook voor Stoffe & Koffe is het jaar best een uitdaging geweest, want doordat de naaicursussen niet meer konden doorgaan viel een groot deel van de inkomsten weg. Gelukkig hebben wij fantastische klanten, en hebben we altijd manieren gevonden om onze cursisten te blijven helpen. Het gaat goed met Stoffe & Koffe, en ik weet zeker dat het vanaf nu enkel beter zal gaan.

De reis van 2020: Thailand

Oké, het is de enige reis die ik in 2020 heb gemaakt. Maar wauw, onze reis naar Thailand was echt fantastisch. Samen met China is het de mooiste reis die ik heb gemaakt, ongetwijfeld. Ik heb er eigenlijk niet heel veel foto’s gemaakt, maar dit huis moést ik gewoon vastleggen. Echt super cool! In Thailand heb ik genoten, gelachen en ik ben een klein beetje bang geweest toen ik achterop de scooter zat bij Nikola. Het is een heerlijke herinnering, waar we heb nog vaak over hebben. En ja, ik wil graag terug.

Mijn zus is getrouwd én zwanger

Wat voor mij een bewogen jaar was, was voor mijn zus waarschijnlijk een van de meest bewogen jaren ooit! De trouwdatum van Floor en Timothy lag al even vast op 22 augustus 2020, en in de aanloop van de trouwdag mocht het eerst wel doorgaan, dan weer niet, dan weer wel, maar met maximaal 50 mensen, en tot slot mocht het doorgaan, met maximaal 10 gasten. Het was echt heel vermoeiend om de plannen voortdurend aan te passen, maar hun bruiloft was uiteindelijk heel mooi. Klein, maar heel mooi.

En toen, op de dag van de bruiloft, brachten ze het nieuws naar de familie: ze verwachten een kindje. Ik wist het stiekem al een paar weken eerder, en als je op de foto’s kijkt, zie je al een heel klein buikje verschijnen. Het is een dochter, en ze is uitgerekend voor 26 maart 2021. Wat is het fijn om 2020 niet alleen te kunnen herinneren als het kutjaar met corona, maar ook het jaar dat we wisten dat er een nieuw familielidje bij zou komen.

Oké, dat was een interessant jaar! Er zijn stomme dingen gebeurd, maar over het algemeen was het voor mij een heel goed jaar. Ik heb veel rust gevonden, en ik ben gelukkig. 2020 was ondanks alles een topjaar, en 2021 gaat nog mooier worden. 

Hoe was jouw 2020?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.