Hoe word ik een influencer: onderscheid je van de rest

Ik krijg dagelijks dm’s in mijn inbox met vragen over hoe je een influencer wordt. Ik probeer om altijd persoonlijk te antwoorden, maar er zijn eigenlijk superveel dingen die ik kan zeggen. Natuurlijk moet je in de eerste plaats gewoon goede content creëren. Maar dat is lang niet het enige dat je nodig hebt om succesvol te zijn als influencer. Vandaag heb ik het over branding, of: hoe onderscheid je je van de rest?

Outfit: Step Up

Er zijn er veel, sommigen al beter dan anderen. Open je Instagram app en het duurt niet lang voor je een influencer of content creator ziet. We kunnen er niet om heen: het is niet gemakkelijk om op te vallen in die grote groep influencers.

Oké, laten we stellen dat je al zover bent dat je mooie foto’s hebt, of creatieve video’s waar je echt trots op bent. Hoe zorg je er dan voor dat jouw content opvalt?
Simpel: je moet je onderscheiden van de rest. De eerste stap is om er zelf achter te komen wat jouw uniek maakt als creator. Daarvoor zijn er een paar vragen waarover je kan nadenken.
Wat zijn jouw talenten? Ben je heel grappig? Kan je dingen goed uitleggen? Ben je ontzettend goed in styling of make-up?
Wat wil je je volgers bieden? Leer je ze alles over hairstyling, outfits samenstellen of iets helemaal anders? Bied je inspiratie? Test jij producten uit waar je je eerlijke mening over geeft?
Dit is een hele belangrijke vraag, want uit deze vraag volgt nog een vraag: waarom zou iemand jou moeten volgen? Probeer te bedenken wat een volger krijgt door jou te volgen.

Gepersonaliseerde badjas van Le Olive

De volgende stap is om herkenbaar te zijn. Je wilt dat mensen jouw content met jou gaan associëren. Als iemand een van jouw foto’s of video’s ziet, wil je dat ze meteen zien dat het van jou is. Kies daarom bijvoorbeeld voor een typerend kleurenpalet, dat goed bij jou past, of gebruik een opvallende fotografiestijl. Maak zelf een duidelijk logo, of vraag iemand om een logo voor jou te maken, en verspreid dat door een softshell jas te bedrukken of pennen met je logo uit te delen. Je volgers zijn blij én maken tegelijkertijd “reclame” voor jouw brand.

Nog een tip is om de interactiviteit van sociale media te gebruiken. In tegenstelling tot bij de klassieke media, kan je je volgers in real time betrekken bij jouw content. Bouw dus een relatie op mijn je volgers, zo persoonlijk als je zelf wil. Stel je volgers veel vragen, werk samen met andere influencers en blijf bij dit alles zo dicht mogelijk bij jezelf. Je mag best eerlijk en open te zijn, want dat zorgt voor een meer authentieke relatie met jouw volgers.

Zou jij graag meer volgers willen? Heb jij nog vragen over influencer zijn/worden?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.