Wetenschappelijke huidverzorging van Nannic

Ik heb al eerder geschreven over het Belgische merk Nannic, dat huidverzorging maakt die is gebaseerd op de wetenschap. Hun producten zijn altijd heel effectief. Ik probeer hun producten dan ook altijd heel graag uit. Vandaag heb ik het over een paar van hun verzorgingsproducten en hun paradepaardje: de Coup d’Excellence DNA Elixir.

De producten van Nannic zijn erg herkenbaar in hun witte verpakking die er al erg wetenschappelijk uitziet. Het is simpel en strak. De producten zitten bijna allemaal in flesjes met een pompje – wat ik heel fijn vind omdat dat hygiënisch is – behalve het Terracotta Clay Mask dat in een tube zit (ook superfijn) en de Coup d’Excellence die in een druppelflacon zit (ook goedgekeurd).

Wat de verpakking betreft, ben ik al enthousiast. Maar dat was natuurlijk te verwachten van Nannic!

Ik begin met deze vier producten die je apart kan krijgen, maar ook in een set. Elk flesje bevat 50ml product, en als je helemaal overtuigd bent, kan je ze ook in een groter formaat krijgen.

Nannic Pure Active Cleansing, € 17,40
Nannic Make-Up Remover Gel, € 16,40
Nannic Pore Treat Lotion, € 13,80
Nannic White Willow Bark Peeling Mask, € 14,60

Nannic Cleansing Travel Bag, € 64,40 (met al de bovenstaande producten en een toiletzak)

Make-up Remover Gel

Ik ben begonnen met de Make-up Remover Gel. Het is een gel die je make-up snel weghaalt zonder de hydro-lipidefilm van de huid aan te tasten.

Ingrediënten

De karitéboter in de formule hydrateert de huid, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de elasticiteit. Jojoba-olie werkt verjongend en maakt de huid glad en zacht.

Eerste indruk

Ik breng de gel aan op mijn huid, bevochtig mijn vingers en masseer de gel in. Als de gel vochtig wordt, verandert hij namelijk in een melk. Hij smeert goed uit en maakt mijn make-up inderdaad snel los. Ik spoel hem af met een vochtige doek. Na gebruik is mijn make-up zo goed als helemaal weg, en voelt mijn huid schoon maar niet trekkerig aan. So far, so good!

Pure Active Cleansing

De Pure Active Cleansing cleanser is een milde cleanser die ontsmettend werkt en overtollig talk en onzuiverheden verwijdert zonder de huid uit te drogen.

Ingrediënten
De cleanser bevat sugar gel, een antioxidant, laurinezuur uit kokosmelk dat dezelfde pH-waarde heeft als de huid en anti-septisch werkt, babassu-olie die celregeneratie bevordert, genezend werkt en de huid hydrateert, en imulin, met een ontstekingsremmende werking

Eerste indruk

Je brengt de cleanser eerst aan in je handpalm en voegt dan een beetje water toe. Masseer over de huid van je gezicht, hals en decolleté en je huid is diep gereinigd, maar niet droog. Het is een fijne reiniger in gebruik, en mijn huid reageert er erg goed op: ze is zacht en glad zonder trekkerig aan te voelen.

Pore Treat Lotion

Na de reiniging gebruik je deze lotion die de de vochtbalans van de huid regelt, de talgafscheiding normaliseert, de collageenvorming stimuleert en de vorming van acné voorkomt.

Ingrediënten

Hamamelis-extract verzacht en werkt ontstekingsremmend, vitamine B5 regenereert en hydrateert, rozebottel-extract hydrateert en allantoin stimuleert de vorming van nieuwe cellen en maakt de huid zacht en glad.

Eerste indruk

Ik gebruik de lotion door hem op een wattenschijfje te verstuiven en dat over mijn gezicht te halen. Je kan de lotion ook rechtstreeks over huid verstuiven. Ik voel om eerlijk te zijn niet heel veel verschil na het eerste gebruik, maar het voelt zeker aangenaam!

Willow Bark Peeling Mask

Eén keer per week kan je je reinigingsroutine ook aanvullen met het Willow Bark Peeling Mask. Het makser verwijdert oude en dode huidcellen, vermindert vrije radicalen en werkt gunstig in op acné. 

Ingrediënten

Salix Alba extract is een natuurlijk salicylzuur gewonnen uit de bast van de wilg, Aloe Vera kalmeert en voorkomt huidirritatie en werkt antibacterieel, kamille is ontstekingswerend en jojoba olie is een natuurlijk antioxidant.

Eerste indruk

Ik bracht het masker aan op mijn huid en liet het 20 minuten inwerken. Je kan er ook voor kiezen om het de hele nacht te laten inwerken, maar dat leek me voor mijn gevoelige huid je nét te veel van het goede. De 20 minuten waren voor mij genoeg: mijn huid voelde fris en zacht, stralend en egaal.

Terracotta Clay Mask

Ik wisselde het Willow Bark masker een paar keer af met het Terracotta Clay Mask, een kleimasker dat een mix bevat van rode en witte klei en de huid voedt, zuivert en egaliseert.

Eerste indruk

Het masker is fijn om te gebruiken. Je laat het 20 tot 30 minuten inwerken, en haalt het dan weg met water. Normaal ben ik niet zo voor kleimaskers, omdat ze vaak nogal uitdrogend zijn, maar bij deze voelde mijn huid achteraf niet trekkerig. Ik zag er fris en stralend uit!

Nannic Terracotta Clay Mask, € 22,00 voor 50ml

Anti-Wrinkle Day

Hierboven zie je rechts op de foto de Anti-Wrinkle Day, een oogserum voor ’s ochtends dat rimpels gladstrijkt en een instant opspannend effect heeft.

Eerste indruk

Ik heb gelukkig nog nagenoeg geen rimpels rond mijn ogen, maar ik wilde het serum toch uittesten. Het voelt erg aangenaam aan op de huid, en heeft inderdaad een licht opspannend effect zonder vreemd aan te voelen onder mijn ogen. Een fijn serum met een extra instant effect!

Nannic Anti-Wrinkle Day & Night Set, € 56,00

Coup d’Excellence DNA Elixir

Als laatste product probeerde ik de Coup d’Excellence uit, een serum dat diep anti-aging werkt, én je huid mat houdt. Dit zijn de beloftes die Nannic zelf maakt:

  • Instant coup d’éclat effect
  • Verbetert zichtbaar de vochtbalans van de huid
  • Beschermt het DNA
  • Vermindert rimpels en verfijnt de huidstructuur
  • Verbetert de elasticiteit en lift de contouren van het gelaat
  • Mattifieert de huid
  • Beschermt de huid tegen de oxidatieve werking van pollutie
  • Herstelt UV-schade
  • Voorkomt vroegtijdige huidveroudering
  • Zorgt voor een mooie en gezonde uitstraling

Eerste indruk

Ik heb het serum een aantal weken gebruikt. Het is fijn om aan te brengen en trekt snel in. Het geeft een instant glanzend effect aan mijn huid, en hydrateert mijn huid snel en diep. Ik merkte ook dat al na een paar dagen de paar fijne lijntjes die ik op mijn huid heb veel zachter werden. Mijn huid zag er strakker en gladder uit. Het is een ideale toevoeging aan je huidverzorging als je diep wil werken op lijntjes en rimpels, maar je moet er wel een paar euro’s voor over hebben.

Nannic Coup d’Excellence DNA Elixir, € 89,00 voor 15ml


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.