De toekomst van crypto

Gastblog – Het jaar 2020 is bijna om. Niemand had kunnen voorspellen dat na de prijsdalingen in maart, cryptocurrency zo sterk terug zou komen. De coronapandemie heeft eenieder op de wereld tot nadenken gezet over financiën. Eenieder wil zekerheid hebben. Net zoals goud, zeldzaam en sterk gewild, heeft cryptocurrency met name bitcoin een belangrijke rol nu.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat de Bitcoin prijs een nieuwe recordhoogte heeft bereikt. Zijn laatste ATH of all-time-high was op 17 december 2017 toen de prijs stond op $ 19,783. Hoe ziet de toekomst eruit voor bitcoin en crypto?

Investeren in crypto

In december 2020 bereikte de prijs van Bitcoin een nieuwe recordhoogte van iets minder dan $ 24.000. Volgens analisten verschilt de huidige stijging veel met die van de vorige recordhoogte in 2017. In 2017 zou de prijs gestuwd zijn door individuele investeerders. Na hun winst te hebben geboekt, viel de prijs en liet het een heleboel andere investeerders diep teleurgesteld achter.

Nu is het een ander verhaal, volgens de experts. Want nu zijn ook instituten geïnteresseerd in bitcoin en hebben flink geïnvesteerd. Zo heeft Grayscale Bitcoin Trust een geschatte waarde van $ 6 miljard aan BTC. Een ander bedrijf, Microstrategy had in november 2020 een totaal van 38,250 BTC. Recentelijk heeft PayPal zich ook toegevoegd tot de crypto businesses.

Wil je nu ook bitcoins kopen? Het antwoord op deze vraag is een uitdagende omdat de cryptomarkt toch een volatiele blijft. Daarnaast kunnen individuen problemen veroorzaken met transacties zoals een “51% attack”. Maar nu wordt bitcoin toegankelijker gemaakt door bedrijven als PayPal. En andere instituten hebben ook geïnvesteerd erin.

Andere crypto

Bitcoin is de voornaamste crypto maar er zijn ook andere beschikbaar. Bitcoin is ook de duurste, per coin bekeken. Misschien dat je toch kiest voor een cryptocurrency met ook een goede toekomst. Welke crypto kopen, behalve bitcoin? Ethereum is de tweede grootste en vereist een lagere investering dan bitcoin. Andere goede opties zijn Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

Belangrijk is om te weten dat je niet al je geld investeert, maar een deel dat je echt kunt missen.


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.