Rijbewijs halen? Start op tijd met het leren van je auto theorie!

Gastblog – Ben je pas 16 geworden of word je dat binnenkort? Tijd om je dan voor te bereiden op het halen van jouw rijbewijs. Net als bij alle andere lessen, zoals op school bijvoorbeeld, leer je eerst de theorie. Daarna pas je, wat je geleerd hebt, toe in de praktijk. Zo gaat het ook aan toe voor het halen van jouw rijbewijs. Helaas zijn door de Coronapandemie vanaf dinsdag 15 december 2020 examens niet doorgegaan.

En dat blijft zo tot en met dinsdag 19 januari 2021. Dus, je kunt je auto theorie halen in 2021. Niet getreurd, want je kunt in de tussentijd leren en flink oefenen. Om te leren kun je een online boek of een fysiek boek aanschaffen. Of theorielessen online volgen en deze zijn zeker nu handig.

Waarop je wordt getoetst

Jouw theorie examen in 2021 leg je af bij het CBR. Hierbij word je getoetst op drie punten: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Bij gevaarherkenning gaat het om gevaarlijke situaties kunnen herkennen en anticiperen op wat te doen. Moet je remmen, juist gas geven of gewoon niets doen.

Over kennis word je getoetst ten aanzien van de verkeersborden. Ook betreffende gebruik van wegen. Verder wat voorrang betekent en anderen voor laten gaan. Jouw kennis over wetgeving, gezamenlijk met verantwoord rijgedrag en milieubewust rijden worden ook getoetst.

Tenslotte wordt jouw inzicht geëxamineerd op onder meer verkeersborden en verkeerstekens. Ook over gebruik van de weg, voorrang en voorrang verlenen.

Belangrijk om te weten

Als je een theorieboek koopt, let erop dat het een recent boek is met de recentste verkeersregels. Verder mag je het theorie-examen doen vanaf je 16 jaar bent. Een half jaar daarna mag je rijlessen volgen en als je 17 bent, kun je deelnemen aan het praktijkexamen. Als je zowel het theorie- als praktijkexamen hebt gehaald, kun je vanaf je 18e dan zonder begeleiders, pas of coach je autorijden. Succes!


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.