Een ontspannen kat met ZenSylk

Mijn lieve kat Simba is echt mijn grote liefde. Ik wil ervoor zorgen dat hij zo gelukkig mogelijk is, en dat hij zich goed kan voelen bij ons thuis. ZenSylk is een verdamper die je kat een rustgevend en veilig gevoel geeft. Uiteraard moest ik dat proberen, en vandaag vertel ik je er meer over!

Simba is een lieverd. In oktober 2019 kwam hij vanuit het dierenasiel bij mij wonen, en sindsdien zijn wij helemaal verliefd. Hij is heel aanhankelijk, kan heel slim zijn, en is superschattig. Opdat Simba zich goed zou voelen, probeer ik hem alles te geven wat hij nodig heeft. We hebben een redelijk vast schema van wanneer hij eet en speelt, en ik leer hem trucjes om hem wat uitdaging te geven. Nu en dan krijgt hij een beetje kattenkruid, waar hij uiteraard gek van is!

Katten communiceren – met anderen en met zichzelf – door feromonen. Feromonen kan je vergelijken met geuren die de kat zelf aanmaakt, en enkel door katten kan geroken worden. Met feromonen markeren katten waar het veilig is.

Ik kreeg een verdamper en een extra navulling opgestuurd van ZenSylk. ZenSylk bevat synthetische feromonen die je kat een gevoel van welzijn en veiligheid geven. Voor alle duidelijkheid: ze hebben geen verdovend effect, maar ze verspreiden dus die “geurtjes” die enkel katten kunnen lezen en geven zo een fijn gevoel aan je kat.

Zo is de verdamper ideaal bij stressvolle situaties voor je kat. Denk bijvoorbeeld aan een verhuis, een nieuw huisdier dat erbij komt wonen, of harde geluiden. Dankzij de feromonen van ZenSylk krijgt je kat voortdurend het teken dat hij of zij zich veilig kan voelen bij je thuis.

Het gebruik is simpel: je steekt de verdamper in het stopcontact, en laat de feromonen zich verspreiden in de ruimte. Je ruikt of hoort er niks van, maar je kat blijkbaar wel!

Over het algemeen is Simba een relatief rustige kat. Hij voelt zich op zijn gemak bij ons thuis en is soms heel speels, maar kan ook uren liggen luieren. Aanvankelijk was hij heel geïnteresseerd in de ZenSylk verdamper, maar hij reageerde er niet opvallend op toen ik hem instak. Het is natuurlijk heel moeilijk om te zeggen of hij zich nu beter voelt dan ervoor, maar ik heb ergens toch het gevoel dat hij het fijn vindt.

Vroeger had hij nog wel eens momenten dat hij een beetje bang was of opschrok van geluid, maar dat lijkt nu wat minder te zijn. Ik vind het hoe dan ook heel leuk om te weten dat ik Simba kan laten weten dat hij zich hier echt thuis mag voelen.

Bij ons thuis steekt de ZenSylk vanaf nu altijd in. Het is soms heel moeilijk om te communiceren met je kat, en met deze verdamper wordt het toch net iets gemakkelijker. Ik denk dat dit het ideale product is voor als je kat zenuwachtig is, of stress heeft, of zich niet helemaal goed voelt.

Heb jij thuis een kat?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.