3 duurzame merken die je moét leren kennen!

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in onze maatschappij, tegenwoordig, en terecht! We moeten immers dringend beginnen denken aan de toekomst van onze wereld. Waar duurzaamheid en ecologisch verantwoord vroeger een nogal seutige en saaie bijklank had, zijn er nu ontzettend veel écht leuke duurzame alternatieven voor alledaagse dingen. Vandaag zet ik drie duurzame merken in de kijker die je moet leren kennen!

 

Ponchy

Superschattig zijn ze, de poncho’s van Ponchy. En dat niet alleen: ze zijn ook duurzaam. Ze worden namelijk helemaal met de hand gemaakt in Nederland – en dat betekent dus minder transportvervuiling – en ze zijn gemaakt van 100% katoen. Duurzaam, schattig, en nog een laatste pluspunt: goed voor je huid. Katoen is heerlijk zacht, dus je velletje zal er blij mee zijn.

De Ponchy surf poncho’s zijn een ideale mix tussen een badjas en een handdoek. Perfect, dus, voor deze koude dagen waar we vaak thuis zitten. Ook voor de strandgangers en surfers onder ons is Ponchy een merk om in de gaten te houden, want hiermee wil je toch gewoon gezien worden! De poncho’s zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en vijf verschillende maten. Op de foto’s hierboven zie je de Azul Oscuro, oftewel de donkerblauwe Ponchy poncho.

Ms. Bay

Ms. Bay is een luxe handtassenmerk, dat tassen maakt van superhoge kwaliteit die prachtig worden afgewerkt. Wat maakt hen nu zo duurzaam? Hun handtassen worden gemaakt van zalmleer, een restproduct uit de visindustrie. Je vraagt je misschien af of het er wel mooi uitziet, en of het niet naar vis ruikt, maar ik kan je verzekeren: het ziet er prachtig uit, en het ruikt totaal niet naar vis, haha. Een paar jaar geleden heb ik kennis gemaakt met het merk en hun tassen, en het zalmleer heeft een interessante textuur.

Verder worden de tassen ook op een verantwoorde manier geproduceerd in India, waarbij Ms. Bay kiest voor fabrieken die WFTO of SA 8000 gecertificeerd zijn. In het kort betekent dat dat de fabrieken hun werknemers eerlijk behandelt. Neem zeker een kijkje op hun website voor meer informatie!

Greenbook

Ik gebruik hem al heel lang: mijn Greenbook. Het is een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kan samenstellen. Ik gebruik de mijne elke dag. Hij ligt op dit moment ook naast mij op tafel. Kan je je voorstellen hoeveel papier ik hiermee al heb bespaard?

Het is een superhandig ding dat mijn dagelijks werk gemakkelijker maakt, mij een duurzaam alternatief geeft, en dat ook duurzaam geleverd wordt in een plasticvrije verpakking. Je kan kiezen uit verschillende kaften en etuis, maar ook de pagina’s in je Greenbook kies je zelf. To-do lijstjes, maandplanners, weekplanners, projectbladzijden, tabbladen, gewoontetrackers of lege bladzijden. Je kiest het allemaal zelf! Lees hier mijn uitgebreide review over mijn Greenbook!

Welke duurzame alternatieven kan jij mij nog aanraden?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.