Mijn tips voor een stralende huid

Je wilt graag een stralende huid? Dan ben je hier aan het juiste adres! In de loop der jaren heb ik mijn eigen huid kunnen doen stralen – je moet weten: ik kom van een huid met veel acne en dofheid – en ook nu help ik iedereen graag bij het doen stralen van hun huidjes. Vandaag deel ik een paar basic tips om je huid te doen stralen!

Voordat de wereld een beetje werd stilgelegd door dat stomme virus, gaf ik workshops over beauty en verzorgde ik de make-up en het haar van bruidjes. Daarbij gaf ik ook altijd veel tips mee om je huid mooi te maken, want make-up ziet er nu eenmaal altijd beter uit op een prachtige, egale, stralende huid. Deze tips geef ik altijd mee aan mijn bruidjes bij hun proefsessie. Die proefsessie vindt meestal een paar weken voor de bruiloft plaats. Die laatste weken voor de bruiloft moeten ze dan van mij een aantal regels volgen, zodat hun huid straalt op de grote dag!

Reinigen!

Essentiële stap nummer 1 naar een stralende huid is een goede reiniging. En ja: ook als je geen make-up draagt. Je zou ervan versteld staan als je ziet hoeveel vuil zichop je gezicht verzamelt doorheen de dag. Neem gewoon elke ochtend en elke avond een momentje om je huid te reinigen, en je zal snel zien hoeveel verschil deze stap kan maken. Hello, glowy skin!

Ik raad aan om een double cleanse te doen: eerst gebruik je een micellair water of make-up remover, en daarna reinig je in de diepte met een melk, olie of gel. Mijn tip is daarbij ook om te kiezen voor producten die mild zijn voor de huid, zoals die van La Roche-Posay.

Hun micellair water is écht een topper. Het reinigt je huid snel en effectief, en werkt niet uitdrogend. Deze zit trouwens ook altijd in mijn koffer als ik iemand moet opmaken. Zo handig, en hij is superzacht voor je huid.

Voor de tweede stap kan je gaan voor een product dat past bij je huidtype. Ik heb een vrij vette huid, dus ik vind deze Effaclar Purifying Foaming Gel van La Roche-Posay ideaal. Hij reinigt diep, verfrist mijn huid zonder haar uit te drogen én zorgt ervoor dat mijn huid lang mat blijft. Ik breng hem aan met vochtige vingers op mijn huid en masseer in, waarna ik hem afspoel met water.

Hydrateren

De tweede, en even essentiële, stap is om je huid te hydrateren. Een hydraterend serum, een vochtinbrengende crème, het kan zoveel verschil maken, en dat zelfs meteen. Als ik een bruidje op mijn make-up stoel krijg met een droge huid, kan ik niet aan de make-up beginnen zonder eerst te hydrateren. Een droge huid is veel moeilijker om op te maken, en ziet er over het algemeen doffer uit. In mijn kit zit dan ook altijd standaard een snelwerkend hydraterend serum en een wat rijkere crème.

Mijn favoriete hydraterende producten zijn die van de Clinique Moisture Surge lijn. Clinique heeft heel veel producten waar ik grote fan van ben (ga zeker ook eens kijken naar hun Clarifying Lotion en eigenlijk de rest van hun 3-stappen plan). De Moisture Surge producten zijn echter mijn ultieme go-to producten als ik snel wil hydrateren, zowel bij mezelf als bij bruidjes. Lees hier trouwens mijn review over de Moisture Surge lijn. Een aanrader!

Beschermen

De allergrootste oorzaak van huidveroudering is de zon. Het is dus zeker niet door mij verzonnen, en ik weet dat velen het al beu zijn dat ik het zeg, maar bescherm je huid tegen de zon. Niet alleen zal je huid veel minder snel verouderen, maar ze zal ook meer gaan stralen. UV-stralen veroorzaken immers ontstekingen op je huid waardoor ze er minder egaal zal uitzien, roodheden zal gaan vertonen en er ook meer onzuiverheden zullen zijn.

Zelfs als de zon niet schijnt moet je je huid beschermen tegen de zon. Een statement dat weinig mensen zomaar aannemen, maar ik beloof je: voeg een dagcrème met SPF toe aan je verzorgingsroutine en je huid zal er niet alleen nu mooier gaan uitzien, maar ook veel minder snel rimpels en vlekjes vertonen. Je vindt tegenwoordig zoveel zonnecrèmes die speciaal voor het gezicht zijn ontwikkeld en die niet vet aanvoelen of geen witte waas achterlaten. Voeg ook zoveel mogelijk extra bescherming toe: kies voor producten mét SPF, zoals de La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide, ga geen uren in de zon liggen en kies voor dat tafeltje in de schaduw als je een terrasje gaat doen.

Hoe zorg jij ervoor dat je huid straalt?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.