Cadeautip voor mannen: House of Formulas

Valentijn komt eraan, en misschien ben jij nog op zoek naar het perfecte cadeau voor de man in jouw leven. Onlangs mocht ik het concept van House of Formulas uitproberen: een gepersonaliseerde parfumservice voor mannen. Vandaag vertel ik meer over het idee, en ik deel ook graag mijn mening!

Het concept is simpel: je vult een quiz in over de persoon aan wie je het parfum wil geven, en House of Formulas stelt een gepersonaliseerd parfum samen. Je krijgt een DAY en een NIGHT parfum, een wat lichtere en een wat zwaardere variant.

House of Formulas

Je beantwoordt vragen als “wat is zijn favoriete serie?” en “hoe ziet zijn dieet eruit?”, maar je gaat ook op zoek naar zijn favoriete geurnoten. Met jouw antwoorden gaat het algoritme van House of Formulas aan de slag, met als resultaat twee parfums die pérfect zijn voor jouw man.

House of Formulas

Ik deed graag de test voor mijn vriend Nikola. Ik vulde met veel precisie de quiz in, en even later kwam er een pakje aan met dit supermooie doosje. Voordat ik het over de parfums zelf heb, wil ik ook nog even dit zeggen: de verzending is gratis, en je kan ook gratis retourneren mocht je niet tevreden zijn.

De verpakking is ook echt een meerwaarde. Ik weet dat mijn man ervan houdt als iets zorgvuldig is verpakt en er mooi uitziet. De parfums van House Of Formulas komen in een mat zwarte doos, en die is prachtig afgewerkt. Op de zijkant staat Welcome To The House in goud, een klein detail dat het extra luxueus maakt. Toen Nikola zijn cadeautje uitpakte, was hij erg enthousiast!

House of Formulas

Dan de parfums zelf. Die zijn ook luxueus, want het gaat om échte Eau de Parfum. De geuren worden samengesteld in Grasse in Frankrijk, de zogenaamde hoofdstad van de parfum. Ze werken met de beste ingrediënten en bevatten een hoge concentratie parfumolie. House Of Formulas investeert drie keer meer in de ingrediënten van de parfums dan andere luxe parfummerken, maar dat merk je niet aan de prijs.

House of Formulas

De parfums worden rechtstreeks van de parfumerie naar jou gestuurd, waardoor je geen extra kosten hebt doordat ze eerst naar de winkel moeten en op die manier verdeeld moeten worden. Zo blijft er meer budget over om te investeren in de ingrediënten én zijn de parfums zelfs een stuk goedkoper dan die in de winkels.

Voor een set parfums betaal je bij House of Formulas €100. Daarvoor krijg je een parfum voor overdag, én een parfum voor ’s avonds. Dat is beduidend goedkoper dan wanneer je twee parfums van een luxe merk in de winkel zou kopen.

House of Formulas

Nadat ik de quiz had ingevuld, werden voor Nikola twee parfums samengesteld. De DAY geur heet CitrusyFresh, en het NIGHT parfum heet Rich & Sensual.

House of Formulas

Het dag-parfum is inderdaad een erg fris parfum. Toen ik hem voor de eerste keer rook, wist ik meteen dat Nikola hem goed zou vinden. En niet onbelangrijk: ik vond hem ook heel lekker.

House of Formulas

Het NIGHT parfum is iets helemaal anders, maar ook echt heerlijk en perfect voor Nikola. Het is een zwaar parfum, dat inderdaad iets heel sensueels heeft. Dit is zijn parfum geworden voor speciale gelegenheden (I know, met corona zijn er niet zo vaak speciale gelegenheden, maar die maken we gewoon zelf).

House of Formulas

Conclusie

Ik ben meestal wel streng voor “gepersonaliseerde” cadeau’s, en vaak moet je het gepersonaliseerde deel ook met een korrel zout nemen, maar bij House of Formulas is dat niet het geval. De twee parfums die ik aankreeg waren echt exact wat Nikola graag draagt, en ze ruiken echt heerlijk. Dit is echt een origineel cadeau waar élke man blij mee is.

Bestel jouw set via de website van House of Formulas

Wat vind jij van het concept van House of Formulas?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.