Dagboek: januari 2021

2020 is een apart jaar geweest. Wat een drama was het, dus januari 2021 kwam geen moment te vroeg. Ondertussen is ook al de tweede maand van het jaar gestart, dus vertel ik je graag hoe mijn maand is geweest. Dit is mijn dagboek van januari 2021.

Corona beheerst nog steeds ons leven, dus januari 2021 is niet ontzettend spannend geweest. Ik heb heel veel gewerkt voor Stoffe & Koffe, voor mijn blog en Instagram. Het geluk dat ik heb, is dat ik mijn werk ook écht heel graag doe. Het feit dat we niet veel daarbuiten kunnen doen vind ik daardoor ook niet zo erg. Al mis ik wel heel erg mijn vrienden en avondjes met een drankje.

Het jaar begon met het klaarmaken van de Stoffe & Koffe voor de solden. Die zouden starten op 2 januari, dus op 1 januari waren we druk bezig met de stoffen te verleggen en te prijzen. Het werd ook dringend tijd om een foto van de twee “zaakvoerders” te maken, want die was nog steeds niet geüpdatet op de website. Aanschouw, dus, Silke en Els, team Stoffe & Koffe! (Els is mijn mama en mijn knuffelcontact, hihi)

Over stoffen gesproken, stilaan begint de nieuwe collectie binnen te komen. Er kwam in januari nog een laatste merk langs om lentestoffen te tonen, en we hebben er een paar pareltjes uit gekozen! Binnenkort in de winkel.

Sneeuw! In januari heeft het één keer echt hard gesneeuwd, en toen lag er sneeuw op ons terras. Ik ben niet echt zo’n sneeuw persoon, maar die paar dagen dat het sneeuwde, was ik echt wel blij. Zeker de eerste keer, ’s avonds. Toen de lichtjes op ons terras brandden en Simba mee naar buiten ging. Zo gezellig! Ik ben blij dat we toch een beetje sneeuw hebben gehad deze winter.

Tijdens het maken van productfoto’s krijg ik altijd bezoek van een zwart monstertje. Simba komt zich dan bemoeien bij de producten, gooit ze op de grond of gaat zelf voor de lens staan. Omdat het licht nét perfect was, maakte ik gebruik van de gelegenheid om een paar foto’s van Simba te maken. Foto’s maken van een zwarte kat is niet zo gemakkelijk, maar ik vind ze uiteindelijk best goed gelukt. Wat een knapperd is het, hé!

Ik installeerde – om te lachen – een app die je foto verandert in een cartoon. Ik vond het zelf heel creepy, wat vind jij?

Ik ben zeker geen goede kok, maar ik vind het wel leuk om te koken. Hierboven drie van mijn favoriete creaties van de voorbije maand.

Links zie je eetbaar koekjesdeeg. Het smaakte echt naar rauw koekjesdeeg, maar er zitten dus geen eieren in en de bloem is eetbaar. Keilekker, maar héél zwaar. Over één klein kommetje hebben we drie avonden gedaan, haha.

In het midden een van mijn favoriete gerechten: gevulde zoete aardappel. Heerlijk, vind ik het, om een zoete aardappel te poffen (lekker gemakkelijk in de microgolf) en dan te vullen met groentjes, hummus of iets anders lekker.

Rechts wilde ik even deze perfecte ovenschotel delen. Het is een ovenschotel met puree en prei, en hoewel het zeker niet mijn lekkerste creatie was, had ik van alles exact de juiste hoeveelheid gemaakt voor mijn ovenschaal.

Dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik in Stoffe & Koffe. Het is grappig dat er in een simpele stoffenwinkel (klinkt niet meteen zo avontuurlijk, hé) zoveel gebeurt. Ik vind het altijd leuk als er schattige viervoetertjes langskomen, zoals op de rechtse foto, en links zie je Floor met een grote coupon.

Ik wil afsluiten met een foto die mijn hart warm maakt. Nog héél even wachten en ik krijg een nichtje. Mijn zus Floor is zwanger, en is uitgerekend voor 26 maart. Van mij mag het meisje geboren worden op mijn verjaardag, 18 maart, maar hoe vroeger ze er is hoe beter: ik wil haar zo graag ontmoeten.

Hoe is jouw eerste maand van 2021 verlopen?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.