Uriage Xémose: SOS anti-jeuk mist & kalmerende oogcontour crème

Ik gebruik heel veel verzorging uit de apotheek, en mijn tip voor iemand die wil beginnen met skincare is om te starten met een bezoekje aan de apotheek. Eén van mijn favoriete merken uit die apotheek is Uriage. Ik kreeg twee nieuwe producten opgestuurd om ze uit te testen uit de Xémose lijn.

De producten uit de Xémose lijn van Uriage is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid, en voor de huid met atopie. De lijn bestaat uit 9 producten, zowel voor het gezicht als voor het lichaam. Heb jij last van een hele droge huid? Dan mag je deze producten niet overslaan!

Uriage Xémose

Ik probeerde twee producten uit de lijn uit: de SOS Anti-Itch Mist en de Soothing Eye Contour Care. De eerste is een kalmerende spray die jeuk tegengaat die het gevolg is van een droge huid, en de tweede een verzachtende oogcrème.

Uriage SOS Anti-jeuk Spray, € 18,19
Uriage Soothing Eye Contour Care, € 16,59

Uriage Xémose

De Uriage SOS Anti-itch Mist is speciaal ontwikkeld voor de jeukende huid op je lichaam. Heb je last van benen die zo droog zijn dat ze gaan jeuken? Gebruik dan deze mist om het jeuken snel tegen te gaan. Zo ga je zeker niet krabben, en wordt je huid snel verzacht.

In minder dan 60 seconden is de spray effectief tegen krabben. Daarnaast is de spray intens voedend, dankzij de 10% karitéboter en de illipé-olie in de formule. Ten slotte beschermt de spray ook tegen nieuwe opflakkeringen gedurende 24 uur.

Mijn mening

Mijn huid is niet extreem droog, maar mijn onderbenen kunnen na het douchen wel eens droog aanvoelen en zelfs jeuken. Onlangs was dat weer het geval, dus ik nam de SOS anti-jeuk spray erbij. Ik bracht hem aan over mijn benen en liet hem even inwerken, en effectief: mijn benen jeukten niet meer. Het voelt een beetje als zo’n body lotion die je kan verstuiven, maar dan net wat lichter en fijner. Als je wel eens last hebt van een jeukende huid, is dit écht een product dat je moet uitproberen.

Uriage Xémose

Ik gebruik meestal geen oogcrème, maar ik vind het wel fijn om er nu en dan eentje te introduceren in mijn routine. De Xémose Kalmerende Verzorging Voor de Oogomtrek is in eerste instantie een verzorgende oogcrème, maar net als de spray van hierboven gaat hij ook het jeuken tegen.

Mijn mening

Rond mijn ogen heb ik geen last van jeuk of extreme droogte, dus het instant werkende effect kan ik niet testen. Toch heeft de Xémose Soothing Eye Contour Cream mijn huid mooi verzorgd. Hij voedt mijn huid en beschermt haar tegen agressieve omgevingsfactoren, en ontzwelt de wallen die ik nu en dan zag verschijnen.

Uriage Xémose

Conclusie

Uriage is zo een van die merken die eigenlijk alleen maar fijne producten op de markt brengt. Ze zijn écht bezig met huidverbetering, en de Xémose lijn is daar weer een voorbeeld van. De SOS Anti-Itch Mist is een topper, ook voor mij, want hij kalmeert de jeukende huid van mijn benen echt snel. Ook de Soothing Eye Contour Cream is goedgekeurd, en al kon ik niet beoordelen of hij het jeuken rond de ogen tegengaat vind ik het een hele goede oogcrème.

 


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.