5 favoriete recepten van februari

Ik probeer om regelmatig nieuwe recepten uit te proberen, want dat is niet enkel leuk maar ook gezond. Variatie is goed voor je! Elke week koop ik ook een groentepakket, dat gevuld is met seizoensgroenten voor een week, en op die manier leer ik soms nieuwe groenten kennen, en moet ik mijn recepten eraan aanpassen. Dit waren de voorbije maand mijn favoriete recepten!

Ik kies mijn recepten altijd op de website van Albert Heijn, want ik bestel sinds een tijdje mijn boodschappen via hun website en laat ze leveren. Dat bespaart me héél veel tijd, en ik vind het bovendien ook fijn dat ik niet naar de supermarkt moet. Door de huidige situatie vind ik dat namelijk echt niet meer gezellig.


Romige pasta met courgette

5 favoriete recepten van februari

Pasta is altijd fijn, en deze romige pasta met courgette is zeker een favoriet. Ik hou van gerechten die simpel, gemakkelijk en snel zijn, en courgette is een van mijn favoriete groenten! Je hebt voor deze pasta maar vijf ingrediënten nodig. Simpel, dus!


Quinoa met ge­roos­ter­de pom­poen en gei­ten­kaas

5 favoriete recepten van februari

Superlekker is deze quinoa met pompoen en geitenkaas. Het is opnieuw een supersimpel gerecht mét een van mijn favoriete groenten: flespompoen of butternut. Dit recept heb ik ondertussen al een paar keer gemaakt, en ik kan niet wachten om het nog eens klaar te maken!


Sa­la­de met kro­kan­te groen­tenug­gets en ge­gril­de groen­ten

5 favoriete recepten van februari

Gegrilde groenten, hmm! Ik gebruik ontzettend graag mijn grillpan – al zou ik eens moeten investeren in een betere – om zowat alles te grillen. Als er ergens grillstreepjes op staan, vind ik dat het er sowieso al extra lekker uitziet. Deze is echt héél goed!


Vol­ko­ren­toast met avo­ca­do & ei­kruim

5 favoriete recepten van februari

Avocado-lover, hier! Avocado is zo lekker, maar tegenwoordig eet ik het eigenlijk bijna nooit meer. Doordat ik elke week een groentepakket koop, koop ik bijna geen andere groenten meer, en avocado zit natuurlijk nooit in het pakket. Onlangs opende er in mijn gemeente een nieuwe groente- en fruitwinkel, en ik ging eens langs en nam een avocado mee.


Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met sour cream

5 favoriete recepten van februari

Ook een favoriet is gepofte zoete aardappels met zure room. Ik pof mijn zoete aardappel in de oven als ik tijd heb, of in de microgolf als ik héél veel honger heb en het snel moet gaan. Dan maak ik een mengseltje om de aardappels mee te vullen, zoals die van dit recept (maar eigenlijk meestal gewoon wat ik heb liggen) en knal er wat zure room bij. Heer-lijk!

Heb jij nog lekkere recepten die ik moet uitproberen?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.