Urban Gardening met Dremel

Dremel daagde me uit om de natuur in huis te halen en iets te creëren om de tuin naar binnen te brengen. Als je mij kent, weet je dat ik niet de handigste ben, maar ik besloot om de uitdaging aan te gaan – met een beetje (lees: veel) hulp van mijn papa en mijn schoonbroer. 

Oké, dus er waren een paar dingetjes die we wilden proberen, maar uiteindelijk kozen we om aan de slag te gaan met glazen flessen. We zouden die ombouwen tot originele, upcycled vaasjes voor een paar kleine plantjes. Aanvankelijk hadden we in ons hoofd om ze op te hangen met een dik, stevig touw, maar we wisten nog niet hoe alles zou lopen en wat het beste zou zijn.

Het was de eerste keer dat we met de Dremel tool werkten, dus we hadden er geen idee van hoe moeilijk of makkelijk het zou zijn. Voor mij begon het zelfs met elk doosje en stukje te bekijken om erachter te komen waar het voor diende, haha. Ik ben een échte beginner.

Urban Gardening met Dremel

Eigenlijk was het idee vrij simpel: we moesten gewoon een uitsnijding maken in de glazen flessen met het slijpschijfje van de Dremel. Ik vond het ontzettend spannend, maar eens we begonnen waren ging het best goed. Het was een beetje zoeken, maar niet heel veel later zat in elke fles een mooie uitsnijding.

Al bij al ging het vlotter dan verwacht. De tool ligt goed in de hand en is heel gemakkelijk in gebruik. Het is gewoon een kwestie van het juiste opzetstukje te kiezen en dan rustig te werk te gaan.

Wel belangrijk: bij het gebruiken van de Dremel moet je uiteraard veilig te werk gaan. We droegen een veiligheidsbril, handschoenen en een mondmasker, en ik heb mijn haar vastgedaan (je wil namelijk écht niet dat je haar vast komt te zitten in het draaisysteem).

Urban Gardening met Dremel

Toen de flessen klaar waren, moesten we nog op zoek gaan naar een goede manier om ze op te hangen. We vonden een houten frame waar de flessen in zouden passen, en besloten om de flessen trapsgewijs op te hangen met het koord. Dat was een grotere uitdaging dan het werken met de Dremel, want het was moeilijk om de flessen mooi recht te hangen en het zag er gewoon niet helemaal uit hoe het moest.

Uiteindelijk besloot mijn papa om er ook eens naar te kijken, en lieten we het koord weg. We maakten een paar gaten in het houten frame en het resultaat was prachtig (al zeg ik het zelf).

Het is een echt kunstwerk geworden! Ik moet toegeven: ik heb veel hulp gekregen, en we hebben het idee nu en dan moeten aanpassen, maar het resultaat mag er écht wel zijn. Hoe leuk ziet dit eruit? Een mooi decoratiestuk mét plantjes die je tuin naar binnen halen.

Voilà, hier poseer ik nog eens bij het resultaat alsof ik het helemaal zelf heb gedaan, haha! Veel dank aan mijn papa en mijn schoonbroer.

Heb je ook zelf zin om aan de slag te gaan met de Dremel tool? Gebruik dan de code DR3000 voor 25% korting op de Dremel 3000JU set bij Hubo! De code geldt tot 15 maart en is enkel online geldig bij Hubo.be bij aankoop van de Dremel 3000, model 3000JU met 5 accessoires. Je kan ervoor kiezen om de Dremel bij je thuis te laten leveren, of om ze zelf te gaan ophalen in de winkel.

Wat vind jij van onze creatie?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.