De mooiste week van het jaar

Het jaar is nog niet heel lang bezig, maar ik denk dat ik net de mooiste week van het jaar heb beleefd. Het was vorige week mijn verjaardag, maar er is het weekend ervoor nog een extra belangrijke verjaardag erbij gekomen. Mijn zus is bevallen van een extreem schattige baby, en ik ben helemaal verliefd. Vandaag vertel ik je alles over mijn voorbije week!

Gitta

Ik begin met twee weekends geleden. Het was 13 maart die zaterdag, en we waren ons nog van geen kwaad bewust. Mijn zus Floor was uitgerekend voor 26 maart, en ik was al zo gewend aan haar ronde buik dat ik er nog niet helemaal bij had stilgestaan dat het nu al zou kunnen gebeuren.

Zaterdagavond was alles nog normaal. We hadden samen gegeten en wat bijgepraat, en hoewel iedereen wel al uitkeek naar het moment dat het meisje geboren zou worden, gingen we elk naar huis met het idee dat er de dag erna niets speciaals zou gebeuren.

Maar zondagochtend belde mijn mama mij wakker om te vertellen dat Floor en Timothy naar het ziekenhuis waren gegaan. Ze had een beetje vruchtwater verloren, en de vroedvrouw had gezegd dat ze best even naar het ziekenhuis gingen om alles te laten nakijken. Op dat moment hadden ze nog geen idee hoe de dag verder zou verlopen.

Zondag was een ontzettend spannende dag. Voor mij was het spannend, dus ik kan me niet voorstellen hoe ongelooflijk spannend het was voor Floor en Timothy zelf. Nikola en ik wachtten de hele dag, en heel soms kregen we een update die ons stevig deed vermoeden dat het eraan zat te komen. Om half elf ’s avonds kregen we het verlossende telefoontje: ze was geboren. Ongeveer een uurtje later kreeg ik een oproep voor een videocall, en daar lag ze: een superkleine baby. Gitta was geboren. 

Ik was meteen verliefd. Door corona mochten we niet op bezoek gaan in het ziekenhuis, dus we zaten vol ongeduld te doen of we geduldig afwachtten tot ze naar huis zouden gaan. Dinsdagavond kwamen de nieuwe ouders thuis, en gingen we haar bezoeken. Ze is de schattigste baby die ik ooit heb gezien. 

Het is echt gek om te zien hoe Gitta elke dag weer verandert. Voorbije zondag was ze een week oud, en als ik de foto’s hierboven zie (die van dinsdag zijn) en vergelijk met hoe ze er nu al uitziet, kan ik alleen maar het cliché bevestigen: ze groeien zo snel.


Mijn verjaardag

Daarnaast was het donderdag ook mijn verjaardag. Het is mijn tweede verjaardag in coronatijden, en het is er niet leuker op geworden. Ik zou heel graag nog eens op café gaan met vrienden, maar helaas kon dat nog niet. Nikola heeft me wel verwend met sushi en taart, en een korte videocall met Gitta’s schattige snoetje maakte mijn dag ook helemaal goed.


Een drukke week in de winkel

In de Stoffe & Koffe (de stoffenwinkel waarvan ik mede-eigenaar ben) was het ook een hectische week. De nieuwe collectie van See You At Six werd gelanceerd, en daar was veel aan voor te bereiden. Alles moest gefotografeerd worden en online gezet worden, en op de lancering zelf volgden er veel online bestellingen!

We dragen allebei een Mika sweater van Fibre Mood in een van de nieuwe SYAS stoffen. Je kan de stoffen online bestellen via onze webshop!


Schoten onderneemt

Op de dag van mijn verjaardag vond er ook een vergadering plaats van het bestuur van de nieuwe vzw Schoten Onderneemt. Dat is een vzw die zich zal bezighouden met het promoten van de handelaars in Schoten. Ik zat alvast mee in het bestuur, en tijdens de vergadering ben ik ook verkozen als voorzitter. Het is heel spannend om die “titel” te krijgen, want ik het niet echt ervaring in die zin, maar ik heb er wel heel veel zin in en wil mijn schouders er 100% mee onder zetten.

De komende weken zal er veel gebeuren om alles op te zetten. Ik hou jullie op de hoogte!


De Serre

Ten slotte was er vorig weekend ook een vergadering voor De Serre. De Serre is de nieuwe parochiale ontmoetingsruimte in Schoten die hopelijk in mei kan opengaan samen met de andere horeca. Het ouderwetse parochiaal café kreeg de voorbije maanden een hele make-over, en zal dienen als ontspannen ontmoetingsruimte voor mensen in de buurt. Er zijn nog een paar dingen die moeten gebeuren binnen en buiten, maar het wordt echt heel erg mooi. Hierbij alvast een preview van de binnenkant!

Hoe was jouw week?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.