Zo blijft jouw nagellak keilang zitten!

Ik denk dat zowat elke vrouw wel de struggle kent van chippende nagellak. Het is zo frustrerend! Je hebt zo veel tijd gestoken in je nagellak en de dag erna zijn er al drie nagels die er niet meer uitzien. Gelukkig zijn er verschillende dingen waarmee je rekening kan houden zodat je nagellak veel langer stevig blijft zitten. Vandaag zet ik alle tips op een rijtje.

Begin met een schone basis

Nagellak hecht het beste aan je nagels als je ze schoon zijn en vooral: vetvrij. Begin dus door nét voordat je begint te lakken, je nagels vetvrij te maken met alcohol of azijn. Deze stap is echt heel belangrijk, en gelukkig neemt het niet veel extra tijd in. Vijl eerst je nagels en breng ze in model, borstel ze even af of was ze onder de kraan, en breng dan een beetje alcohol of azijn (geen nagellakremover) op een wattenschijfje aan en ga snel even over je nagels heen. Wedden dat jouw nagellak het met gemak een paar dagen extra volhoudt?

Lak verder

De randjes van je nagellak zijn zwakke plekken voor chippen. Heb je ook gemerkt dat de nagellak gemakkelijk lost aan de bovenkant van je nagel? Ga verder tijdens het lakken van je nagels door de nagellak ook net over de rand van je nagel aan te brengen. Zo kan de nagellak zich “vasthouden” aan je nagelrand en is de kans op chippen kleiner.

Dunne laagjes

Dekt je nagellak niet goed? Weersta de verleiding om meteen een dikke laag aan te brengen. Breng liever een paar dunne laagjes aan, want zo zal je nagellak véél langer op je nagels blijven zitten. Wacht ook tussen elk laagje lang genoeg zodat de vorige laag al opgedroogd is. Mijn tip: zet gewoon je favoriete serie op en maak er een echt me-time momentje van!

Lak niet over je nagelriemen

Laat een beetje ruimte tussen je nagelriem en de nagellak. Als je over de nagelriemen lakt, zal de lak daar sneller loslaten. De nagelriem zorgt namelijk voor een soort bubbel die verhindert dat de nagellak zich kan hechten aan het oppervlak van je nagel. Duw best eerst je nagelriemen voorzichtig naar achter zodat je meer nageloppervlak hebt om te lakken, en laat een millimetertje of twee tussen de nagelriem en het einde van je nagellak.

Top en base

Gebruik voor extra langhoudende nagellak een basecoat onder de kleur, en een topcoat over de kleur heen. De basecoat zorgt er niet enkel voor dat er een beschermend laagje tussen je nagel en de lak zit, maar kan er ook voor zorgen dat je nagellak langer blijft zitten. Een topcoat zal je nagellak extra goed vast zetten én zorgt voor extra glans.

Niet schudden

Don’t shake it like a polaroid picture. Want een Polaroid foto mag je trouwens ook niet schudden. Als je met je flesje nagellak schudt voordat je de lak aanbrengt, kunnen er kleine luchtbelletjes in de lak komen die ervoor kunnen zorgen dat je nagellak sneller afbrokkelt.

Cold shot

Sluit je manicure af door je fris gelakte nagels onder (ijs)koud water te houden. Door de koude gaat de nagellak extra uitharden, en zo zorg je er weer voor dat je nagellak langer blijft zitten.

Hoe lang blijft jouw nagellak gemiddeld zitten?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.