Babor: een voorstelling + mijn favorieten

Een merk waar ik te weinig aandacht aan schenk is Babor. Het is een internationaal merk van verzorgingsproducten en make-up, dat ongeveer aan alle eisen voldoet. Zo is de productie heel erg gefocust op wetenschappelijk onderzoek, met zeer effectieve producten als resultaat, maar ook duurzaamheid is bij Babor erg belangrijk. Vandaag vertel ik je een beetje meer over Babor als merk, en toon ik je mijn favoriete producten!

Babor is een merk dat je mogelijk kent als je regelmatig een beautysalon bezoekt. Je kan hun producten namelijk thuis gebruiken, maar je kan ook naar een van de vele Babor-schoonheidsinstituten gaan voor een uitgebreide gezichtsverzorging door een professional. Het voordeel daarvan is dat je, voordat je zelf aan de slag gaat met de producten, advies kan gaan inwinnen over welke producten nu het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Voorlopig zijn de schoonheidssalons even gesloten, maar ik heb in het verleden al een paar keer een huidverzorging gehad van Babor in een salon en ik kan je vertellen: het is zalig. Zodra je er weer terecht kan, kan ik je enkel aanraden om jezelf te laten verwennen met een Babor-huidbehandeling. Het voelt heerlijk, het is ontspannend, en je huid ziet er stralend uit achteraf.

Geschiedenis en cijfers

Babor is ontstaan in 1956, en is opgericht door Dr. Michael Babor. Hij startte met de HY-ÖL, dat is een hydrofiele reinigingsolie die diep reinigt én voedt. Heel iconisch werd ook al snel de ampul, een klein flesje met 2ml werkzame stoffen, die intensief werken op huidverbetering. Babor heeft 600 medewerkers verspreid over 70 landen, en meer dan 100 000 skincare-experts. Ze hebben 1000 verschillende grondstoffen, en 62% van hun medewerkers zijn vrouwen (girl power!). Ze produceren 50 miljoen ampullen per jaar (da’s 200 per minuut) en 50 000 liter HY-ÖL per jaar.

Dat was kort een voorstelling van het merk, en nu wil ik het hebben over de producten die mijn hart hebben gestolen.

Babor HY-ÖL (en de Phyto Active Combination)

Ik begin met het meest klassieke product van Babor: de HY-ÖL is het eerste Babor product ooit, en nog altijd een topper. Toen ik hem een tijd geleden mocht uitproberen in combinatie met de Phyto Active Combination (ik gebruikte die voor de gemengde huid) was ik meteen helemaal overtuigd. De combinatie van de twee zorgt voor een diepe reiniging, en een huid die niet trekkerig aanvoelt. Een weldaad!

Babor HY-ÖL + Phyto Active Combination, € 39,90

Babor paasei

Een ander paradepaardje van Babor is het jaarlijkse paasei. Dit jaar is het paasei personaliseerbaar en het ziet er prachtig uit! Ik ben het momenteel aan het gebruiken, en het is echt superfijn. Ik heb al eerder een paasei (en een adventskalender) van Babor gebruikt, en het geeft mijn huid elke keer een intense boost. Bekijk mijn story op Instagram om elke dag de ampul te zien die ik gebruik!

Babor Personaliseerbaar paasei 2021, € 49,90

3D Hydro Gel Face Mask

Het ziet er echt heel eng uit, maar het is zo heerlijk! Het 3D Hydro Gel Face Mask geeft mijn huid een instant boost, en zolang ik thuis niemand tegenkom om te doen schrikken komt dat helemaal goed. Het zit bomvol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, en het is echt zo’n product waarmee je je huid verwent.

Babor 3D Hydro Gel Face Mask, € 45,00 voor 4 stuks

Heb jij al producten van Babor geprobeerd?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.