Uitgedroogde mascara? Zo los je het op!

Eindelijk heb je de allerbeste mascara gevonden. Dé ultieme mascara die je wimpers vol, lang en gekruld maakt, en die je wimpers perfect separeert. Maar plots is jouw gouden mascara uitgedroogd. Misschien komt het doordat je je mascara bent vergeten te sluiten, of het is gewoon een formule die snel uitdroogt. Dit is hoe je het oplost!

Uitgedroogde mascara? Zo los je het op!

Ik test voor mijn blog heel vaak nieuwe mascara uit. De ene is beter dan de andere, maar heel soms zit er een heilige graal tussen die alles aanvinkt dat een mascara hoort te doen. De formule glijdt over je wimpers, en laat een perfect laagje mascara achter op elk haartje.

Maar na een paar weken merk je een verschil in de formule van de mascara. Hij glijdt niet meer zo gemakkelijk over je wimpers, en het effect is minder intens. Misschien beginnen je wimpers zelfs een beetje aan elkaar te kleven. Je mascara is uitgedroogd.

Maar hoe komt dat?

Het zou kunnen dat je mascara uitgedroogd is omdat je de huls niet goed hebt gesloten. Misschien is er lucht in je mascara gekomen, waardoor hij sneller is uitgedroogd. Sommige formules drogen sneller uit dan andere, dus het kan ook gewoon dat het aan de formule ligt.

Hoe voorkom je dat je mascara uitdroogt?

Een mascaraformule droogt over het algemeen uit als er lucht in de formule komt. Het is dus ontzettend belangrijk om je mascarahuls heel goed af te sluiten na gebruik. Draai de borstel helemaal in de huls, en zorg dat er geen spleetje is tussen de dop en de huls zelf.

Een grote beauty faux-pas is om met je mascaraborsteltje te “pompen”. Ik zie het veel te vaak: je haalt je borsteltje rustig uit de huls en net voordat je de borstel eruit trekt duw je hem er weer in en trek je hem er weer uit, en opnieuw, en opnieuw. Niet doen. Door te pompen met het borsteltje duw je lucht in de huls, waardoor je mascara veel sneller zal uitdrogen. 

Zo maak je de uitdroging ongedaan

Is het toch zover gekomen, en is je mascara uitgedroogd? Gooi hem dan niet weg! Je kan hem redden met dit simpele trucje. Het enige dat je nodig hebt is een paar druppels zoutoplossing. Los een beetje zout op in water, en voeg dat toe aan je mascara. Draai de mascara dicht, schud even, en voilà: zo goed als nieuw. Nu kan je je favoriete mascara een langer leven geven, en blijven gebruiken tot hij écht op is.

You’re welcome!

Zijn jouw mascara’s snel uitgedroogd?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.