Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

De Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation is vernieuwd: hij is beter dan ooit, en er zijn 5 kleuren bij gekomen. De foundation die belooft langhoudend te zijn, een lichtgewicht gevoel te hebben, de poriën niet te verstoppen en gemakkelijk aan te brengen te zijn is dé foundation als je hoge eisen stelt aan je foundation. 

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

Vorige week volgde ik naar aanleiding van de vernieuwde Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation en de nieuwe Facefinity Bronzer een online masterclass waarin werd uitgelegd wat er zo speciaal is aan de foundation, en hoe je hem gebruikt.

De foundation is verkrijgbaar bij de drogist, en kost €15,99. De prijs is dus zeker geen reden om hem te laten liggen, en een ander voordeel is dat hij gemakkelijk te verkrijgen is.

Dit zijn de beloftes van de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation:

 • Een langhoudende formule
 • Een lichtgewicht gevoel
 • Niet-comedogeen
 • Gemakkelijk te gebruiken

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation, €15,99

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

De formule

Dankzij de stabiele polymeer film in de formule blijft de foundation ontzettend lang zitten. Die legt namelijk een beschermende, flexibele laag op je huid, terwijl hij je huid wel laat ademen. Zelfs als je de foundation aanraakt, geeft hij niet af. Kleine, ultralichte poederdeeltjes in de formule werken als sponsjes om vocht zoals zweet en talg tegen te houden. De formule is dus touch-proof en sweat-proof.

De foundation bevat een speciale siliconenmelange die na het aanbrengen op de huid meteen verdampt, waardoor enkel de lichtgewicht make-up achterblijft.

Verder is de foundation niet-comedogeen, wat wil zeggen dat de foundation de poriën niet verstopt. Je hoeft je dus geen zorgen maken dat je ontstekingen of mee-eters krijgt.

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

De kleuren

Met vijf nieuwe kleuren telt de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation lijn nu tien kleuren in totaal. Van links naar rechts zie je hier

 • 95 – Ivory
 • 100 – Fair
 • 101 – Ivory Beige
 • 102 – Pastelle
 • 104 – Vanilla
 • 105 – Soft Beige
 • 106 – Natural Beige
 • 107 – Golden Beige
 • 109 – Natural Bronze
 • 110 – Honey

De kleuren blijven dus vrij licht, met Honey als donkerste kleur. Voor mij persoonlijk is het fijn dat ik meer keuze heb tussen de kleuren, maar als je een medium of donkere huidskleur hebt, zal je de juiste kleur niet vinden.

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

Hierboven zie je alle kleuren op mijn arm. Mijn huid ziet er heel schubberig uit, en dat komt door een slechte zelfbruiner. Ik heb geen speciale huidziekte, ofzo, maar dankzij mijn niet-egale huidskleur kan je ook meteen een idee krijgen van de dekking van de foundation.

Van links naar rechts zie je:

 • 95 – Ivory
 • 100 – Fair
 • 101 – Ivory Beige
 • 102 – Pastelle
 • 104 – Vanilla
 • 105 – Soft Beige
 • 106 – Natural Beige,
 • 107 – Golden Beige
 • 109 – Natural Bronze
 • 110 – Honey

Op de huid kan je toch meteen al beter zien hoe de kleuren verschillen. Als je twijfelt welke kleur geschikt is voor jou, breng ze dan zeker even aan op de huid, en dan nog het liefst op je kaaklijn. Op je arm kan je de verschillen tussen de kleuren onderling goed zien, maar op je kaaklijn kan je de kleuren ook goed matchen met je wang en je hals. 

Hierboven zie je mijn huid zonder make-up, maar als je de slider over mijn gezicht haalt, breng je de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation aan.

Ik koos voor de kleur Vanilla, en die lijkt wel goed te matchen met mijn huid. Hij is iets warmer dan mijn eigen huidtint, maar dat is een bewuste keuze omdat ik dat mooi vind staan bij mezelf.

De foundation egaliseert heel mooi. Zoom gerust in op de foto om de textuur te zien op mijn huid. Hij smelt heel mooi samen met mijn huid en ziet er heel natuurlijk uit. De finish is semi-mat, en dat is voor mij perfect. Hij geeft geen overdreven glanzende gloed, maar laat de glans van mijn huid zien.

Na een hele dag op mijn huid ziet de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation er nog perfect uit. Ik heb getest of de foundation touch-proof is, door een tissue tegen mijn voorhoofd te drukken, en inderdaad: er was niks te zien op de tissue, en de foundation bleef mooi zitten op mijn voorhoofd. Zelfs na een hele dag op mijn huid trekt de foundation niet in velletjes, en vervaagt hij niet, zelfs niet op plekjes waar dat meestal wel gebeurt.

Het enige dat ik merk is dat de foundation op mijn oogleden na een hele dag wat te vet wordt. Normaal breng ik ook een dun laagje foundation aan op mijn oogleden, voor een mooie egale basis, maar ik heb hele vette oogleden en daarvoor werkt de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation helaas niet.

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation

Conclusie

Heb jij, net als ik, hoge eisen voor je foundation? Dan is de Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation wat je nodig hebt. De foundation is heerlijk licht, je voelt hem bijna niet zitten, maar dekt mooi en geeft een natuurlijk effect. Met gemak blijft hij een hele dag zitten, én hij is touch-proof en sweat-proof.

Max Factor Facefinity Lasting Performance Foundation, €15,99

Welke foundation is jouw favoriet?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.