De 5 beste foundations

Mooie make-up begint met een goede basis. De eerste stap van mijn routine is de foundation. Mijn eisen zijn hoog, zowel op vlak van dekking, hoe lang hij blijft zitten, hoe hij eruitziet op mijn huid, de prijs en de verkrijgbaarheid. Ik heb al talloze foundations geprobeerd, en dit zijn mijn favorieten.

Over het algemeen verkies ik budget foundation vaak boven high-end varianten. Vroeger kon ik moeilijk goede foundations vinden bij de drogist, maar tegenwoordig is er veel keuze aan superfijne foundations.

Hieronder deel ik mijn favoriete foundations. Ik zet ze in willekeurige volgorde, want ik kan tussen deze foundations echt niet mijn favoriet kiezen. Ze zijn allebei even goed op hun manier.

Max Factor Miracle Second Skin

Max Factor Miracle Second Skin

Ik begin met een foundation waarvan ik echt hou voor elke dag. Mijn foundation moet doorheen de dag vooral een zacht en natuurlijk zijn. Hij moet mijn huid egaliseren, maar mag geen maskereffect creëren. Ik heb geen zin om elke dag heel veel tijd in mijn make-up te steken, en bij een foundation met een hele hoge dekking moet je veel bronzer en blush gebruiken om weer leven in je huid te krijgen. Met de Max Factor Miracle Second Skin ben je eigenlijk meteen klaar. Hij geeft een beetje dekking, maar geeft je huid vooral een stralende huid. Je ziet hem zo goed als niet zitten, en daarom staat hij op het lijstje van mijn favorieten.

Klik hier voor mijn uitgebreidere review over de Max Factor Miracle Second Skin foundation.

Max Factor Miracle Second Skin, € 17,99

Nars Sheer Glow Foundation

Met de Nars Sheer Glow foundation egaliseer én verzorg je je huid. De formule bevat hydraterende ingrediënten die je huid op termijn verbeteren. Hij ziet er nooit cakey uit en is gemakkelijk op te bouwen. De finish is semi-mat, dus dat is ideaal om een natuurlijk effect te creëren. Met gemak blijft hij de hele dag lang goed zitten zonder in velletjes te trekken of droge plekjes te benadrukken.

Klik hier voor mijn uitgebreidere review over de Nars Sheer Glow Foundation.

Nars Sheer Glow Foundation, € 43,00

Bourjois Healthy Mix Make-up

Bourjois Healthy Mix Foundation

Al heel lang een favoriet is deze Bourjois Healthy Mix Foundation. Ook deze foundation bevat verzorgende ingrediënten voor je huid, en dat is mooi meegenomen, maar vooral het mooie effect van de foundation heeft hem een plekje op deze lijst bezorgd. Hij versmelt helemaal met mijn huid, waardoor het lijkt dat mijn huid vanuit zichzelf er zo stralend en egaal uitziet. En dat is exact wat een goede foundation moet doen!

Klik hier om mijn uitgebreide review over de Bourjois Healthy Mix Foundation te lezen.

Bourjois Healthy Mix Foundation, € 18,10

Bourjois Foundcealer

De Foundcealer van Bourjois verdient ook zeker een plekje op deze lijst. Budgetproof, gemakkelijk op te bouwen, te gebruiken als foundation én concealer, met een mooi resultaat. Je kan zelf kiezen hoeveel dekking je wilt, en dat maakt van dit product de ultieme allrounder.

Klik hier voor mijn uitgebreide review over de Bourjois Foundcealer.

Bourjois Foundcealer, € 18,99

L'Oréal Infaillible

L’Oréal Paris Infaillible 24H-Matte Cover Foundation

Tot slot wil ik ook zeker deze foundation vermelden, want als je op zoek bent naar een foundation met een hoge dekking en een matte finish, die ook nog eens héél lang blijft zitten, is dit mijn grootste aanrader. Deze foundation gebruik ik altijd als ik naar een feestje ga, of als ik wil dat mijn foundation écht superlang blijft zitten. De finish is helemaal mat, dus ik moet ook nooit bang zijn dat mijn T-zone gaat glimmen door het dansen.

Klik hier om mijn uitgebreide review over de L’Oréal Paris Infaillible 24H-Matte Cover Foundation te lezen.

L’Oréal Infaillible Matte Cover Foundation, € 15,99

Welke foundation is jouw ultieme favoriet?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.