In contact blijven met vrienden en familie tijdens corona

Al meer dan een jaar zitten we met de coronamiserie, en het is soms moeilijk om positief te blijven. Voorlopig is het allemaal nog een beetje beperkt, dus het is aan ons om het voor elkaar beter te maken. Jij kan voor de mensen rond je het verschil maken: stuur iemand een wenskaart, of verwen iemand met een cadeaubon voor de sauna.

Op een moment als dit besef je pas hoe lastig het is om je familie en vrienden zo lang niet te kunnen zien. Elke dag voel je je verder van je vrienden en familie glijden, want die eindeloze videocalls en wandelingen beginnen hun charme te verliezen.

Als je dit artikel aan het lezen bent, grijp dan het moment vast om iets extra’s te doen voor iemand die je graag ziet. Vandaag deel ik een paar tips om iemand anders’ dag beter te maken!

Stuur een kaartje

Het is simpel, maar wel effectief: een wenskaart sturen. Waarom zou je moeten wachten op een verjaardag of Kerstmis om een kaartje te sturen? Ik kreeg onlangs een random kaartje opgestuurd van een vriendin, gewoon zomaar, en het maakte mijn hele dag goed!

Ontwerp zelf een kaartje met een foto van je kat, of van jezelf, wees creatief. Schrijf op het kaartje een mooie wens, of vertel iets dat je al langer wilde zeggen. Het moet niets te indrukwekkend zijn, want het gevoel dat iemand aan je denkt kan al genoeg zijn om iemands dag goed te maken.

Geef een bon voor een activiteit cadeau

Oké, voorlopig kan het nog niet, maar in de toekomst gaan we weer helemaal vrij kunnen zijn. En dan willen we graag weer dingen samen doen. Om je vriendin, je oma of je collega iets te geven om concreet naar uit te kijken, kan je hem of haar een cadeaubon geven voor een activiteit die je binnenkort samen kan doen.

Denk dan bijvoorbeeld aan een bon voor de sauna, of boek een escape room om samen het avontuur aan te gaan. Ga op zoek naar leuke activiteiten, want veel ervan bieden cadeaubonnen aan, of verzin zelf iets en knutsel zelf een cadeaubon in elkaar!

Enkele ideetjes:

  • Tapas gaan eten
  • Naar de sauna
  • Escape room
  • Een dansles
  • Wandelen met alpaca’s (dat kan nu al, en ik ben het onlangs gaan doen en het was supertof)
  • Een workshop make-up, vlechten of opsteken (ik geef zelf die workshops, en binnenkort gaan ze weer van start)
  • Een diner bij jou thuis, met 5 gangen en aangepaste wijnen
  • Een shopping trip

Bel!

Ik ben er zelf schuldig aan: mijn geliefden niet opbellen. Soms verlies ik mij in mijn werk, en als het geen corona is, is dat geen probleem. Dan kan je op vrijdag afspreken om iets te gaan drinken, en zo ben je weer helemaal op de hoogte.

Maar nu dat soort dingen niet kunnen, hoor ik soms week na week niet waarmee mijn zus, of mijn vriendinnen mee bezig zijn. Plan daarom voor jezelf momenten van contact in. Reserveer bijvoorbeeld dinsdagavond van 19u tot 20u om iemand op te bellen. Ik weet dat ik mijn vriendinnen op elk moment mag bellen, maar als je zeker wil zijn dat je beide tijd hebt om te bellen kan je ook samen afspreken. Maar probeer het eens onverwacht: wedden dat de ontvanger van jouw telefoontje blij verrast zal zijn?

Speel een online spel

Een tijd geleden heb ik met de rest van mijn gezin een online escape room gespeeld vanop afstand. Het was superleuk: iedereen kan zich aanmelden en zo kan je samen aan de slag gaan om het mysterie op te lossen. Tegenwoordig zijn er heel wat online escape rooms en andere spellen te vinden, dus ga eens op zoek naar wat jou leuk lijkt.

Ik hou van escape rooms (valt het op?) dus dat vond ik al super om te doen, en toen we ontsnapt waren, kwamen we in een ruimte waar we rustig konden napraten. Dat maakte de hele ervaring extra gezellig, want na de adrenalinerush van het spel was het super om elkaar te vertellen hoe we het hadden gedaan. Nu ik er zo over bezig ben wil ik het nog eens doen! Wie doet er mee?

Hoe zorg jij ervoor dat je in contact blijft met je vrienden en familie tijdens corona?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.