Avondroutine voor gezond haar

Waarschijnlijk heb je een bepaalde avondroutine: een boek lezen, je tanden poetsen, je huid verzorgen of iets totaal anders. Vandaag deel ik een paar stappen die je kan toevoegen aan je avondroutine zodat je elke ochtend wakker wordt met gezond haar!

Het kan goed doen om ’s avonds een moment te nemen om helemaal tot rust te komen. Als je een beetje zoals mij bent, kan jij er ook echt van genieten om wat tijd door te brengen in de badkamer. Ik zet graag een podcast of een muziekje op, en begin mijn make-up weg te halen en mijn huid te verzorgen.

Maar er zijn ook een paar dingen die ik ’s avonds met mijn haar doe. Ik heb lang gesukkeld met beschadigd en fijn haar, maar nu is mijn haarkwaliteit heel goed. Dat komt doordat ik een paar extraatjes geef aan mijn haar, en het goed bescherm. Ik vertel je heel graag hoe ik dat doe.

1. Je hoofdkussen

Misschien heb je er al over gehoord: satijnen kussenslopen. Die zijn tegenwoordig heel populair, want ze zien er niet enkel heel luxueus uit, maar ze zijn ook veel beter voor je haar én huid. Door de weving van satijn absorbeert de stof minder vocht vanuit je haar en huid, en dankzij het gladde oppervlak wordt er minder aan je huid en haar getrokken. Je wordt dus wakker met minder (slaap)rimpels in je gezicht, minder knopen in je haar, en over het algemeen een minder uitgedroogde huid en haardos.

Je kan perfect gaan voor een polyester satijn, zoals de meeste satijnen kussenslopen, maar nog beter is een katoensatijn of zelfs echte zijdesatijn. Al is die laatste misschien nog een iets grotere investering. Een kussensloop in polyester- of katoensatijn kan je al krijgen voor tien tot twintig euro.

2. Je hoofdhuid

Ik ben het al een tijdje aan het verkondigen: om je haar gezond te maken, moet je je hoofdhuid verzorgen. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Ik gebruik zelf een simpel serum dat hydrateert en dat zonder residu opdroogt (het mag gewoon een serum zijn dat je op je gezicht gebruikt) om mijn hoofdhuid te hydrateren. Ook masseer ik elke dag mijn hoofdhuid, droog of nat. Daarvoor heb ik een borstel met siliconen puntjes besteld bij Aliexpress. Heel goedkoop, en ideaal om mijn hoofdhuid mee te masseren.

3. Braid it, baby

Om je lokken te beschermen en met minder knopen in je haar wakker te worden, is het beste dat je kan doen je haar vastmaken in een vlecht. Ik maak soms een gewone vlecht, en soms vlecht ik mijn haar in zodat het extra goed blijft zitten. Door je haar te vlechten blijft het mooi samen, en wordt de druk op elk apart haar kleiner. Binnenkort starten mijn workshops vlechten weer, dus als je niet weet hoe je je haar moet vlechten ben je daar zeker welkom!

Hoe ziet jouw avondroutine eruit?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.