Keukentrends 2021

Vorig jaar is ons leven plots helemaal veranderd. Die grote veranderingen hebben ook invloed op de trends die nu opkomen, zowel op vlak van mode als op interieurvlak. Is jouw keuken aan vernieuwing toe? Dan breng ik je graag op de hoogte van de keukentrends van dit jaar. 

Natuurlijke materialen

Nu we plots veel meer thuis zitten, hebben we ontdekt dat de ruimte waar we wonen veel effect kan hebben op hoe we ons voelen. Natuurlijke materialen in ons interieur en onze keukens zorgen voor een ontspannen en organisch gevoel, alsof we de buitenwereld mee naar binnen nemen. Houten en stenen elementen geven een gevoel van veiligheid, en doen terugdenken aan het “simpele leven” van vroeger waar we zo vaak naar verlangen. Natuurlijke materialen zijn gemakkelijk om te gebruiken in een landelijke keuken, maar ook in een moderne en strakke keuken kunnen natuurlijke materialen gebruikt worden.

Hogere onderkasten

Met een onderkast die hoger is heb je niet enkel extra veel ruimte om je pannen, potten en keukenapparaten te bewaren. Doordat ze hoger zijn, moet je je ook minder bukken, en dat is beter voor je rug. Maar het allerbelangrijkste: het ziet er stijlvol uit en het trekt de aandacht. Kies voor fronten in hout of keramiek met een marmerprint voor een statement.

Aandacht voor de binnenkant

Het zit vanbinnen, en dat geldt ook voor je keuken. Ook de binnenkant van je kasten en lades kunnen een mooie styling krijgen. Dat kan op het vlak van functionaliteit, zoals lade-indelingen en gelaagde lades, maar ook door met kleuren te werken en verschillende texturen. Als er iemand een kast of lade laat openstaan, is het plots niet eens meer zo erg! Bij deze trend kan je je creativiteit op de vrije loop laten, het is zoals de voering bij een maatpak: het mag wel eens iets anders zijn.

Het lijnenspel

Creëer rust in je keuken door te werken met voldoende symmetrie en een bevredigend lijnenspel. Dat kan je doen door met doorlopende verticale lijnen te werken, maar ook met horizontale lijnen. Dat laatste kan je doen door een element helemaal tot het plafond te laten doorlopen. Speel ook met symmetrie en asymmetrie. Soms is het ontspannend als iets heel symmetrisch is, maar ook asymmetrie kan relaxatie brengen.

Hang het op

Niet alle keukengerei moet weggestoken worden in kasten of lades. Ook wandplanken en rekjes kunnen veel toevoegen aan je keuken. Een paar mooie kommetjes op een plank zijn niet enkel handig om ze te nemen, maar kunnen ook een element van decoratie vormen. Hang ook eens iets op. Gebruik een magnetische strip om je messen tegen op te hangen voor een professioneel uitziende keuken. Hang een rekje op waaraan je je keukentools kan ophangen zodat ze altijd binnen handbereik zijn.

Slimme opbergsystemen

Omdat de restaurants een hele tijd gesloten waren, moesten we wat vaker thuis beginnen koken. We hebben het plezier van thuis koken teruggevonden, en daarbij horen ook wat nieuwe keukenspullen. Een fancy keukenrobot en een speciale ananassnijder, bijvoorbeeld, en die nemen best wat plaats in. Om al die nieuwigheden een plek te kunnen geven in je keuken, kan je rekenen op een van de vele slimme opbergsystemen. Er zijn talloze mogelijkheden zoals uitschuifbare rekken, dubbele lades en pocketdeuren. Ga op zoek naar de meest interessante systemen voor jouw keuken en alle spullen die er sinds de coronacrisis zijn bijgekomen.

Schuifdeuren in de keuken

Kan je niet goed kiezen in hoeverre je je keuken wil integreren in je leefruimte? Een systeem met schuifdeuren kan dan voor jou de oplossing bieden. Ga voor houten schuifdeuren of een glazen schuifwand om een scheiding te creëren tussen de keuken en de leefruimte op het moment dat jij dat wilt. Kiezen hoeft niet meer verliezen te zijn!

Zweven

Een nieuwe trend is die van een zwevende keuken. De elementen worden op een paar centimeter boven de vloer tegen de muren gemonteerd waardoor ze lijken los te komen van de grond. Het resultaat: je keuken lijkt te zweven en je krijgt een ruim en luchtig effect. Zorg ervoor dat je net genoeg ruimte hebt onder de keukenelementen zodat je er nog met de stofzuiger onder kan, en dan zit het helemaal goed!

Welke keukentrend heb jij dit jaar gespot?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.