Outfit: Maya Dress

Voor Stoffe & Koffe, de stoffenwinkel waar ik mede-eigenaar van ben, moet er telkens een etalage worden gemaakt. Lucky me, want daar zit regelmatig iets bij dat op mijn maat wordt gemaakt en dat ik achteraf krijg. Dit keer kozen we voor de Maya jurk uit de Fibre Mood om onze stoffen te showen.

Outfit: Maya Dress

Outfit: Maya Dress

Outfit: Maya Dress

Outfit: Maya Dress

Oh, wat voel ik mij mooi in deze jurk. Ik voel mij echt een prinses. De combinatie van het patroon en de kleur van de stof is echt zalig.

Het patroon

We kozen voor de Maya jurk uit de vorige Fibre Mood, editie 14. Dit is wat ze er zelf over zeggen:

Maya is een zeer vrouwelijke A-lijnjurk met ronde halslijn die mooi de vormen van je lichaam volgt. De korte mouwen met het originele plooienspel zorgen voor contrast door hun volume. Met die mouwen kan je trouwens eindeloos variëren. Je kan ervoor kiezen om de plooiwaarde aan de binnenkant te voorzien (= subtiel volume), plooiwaarde aan de buitenkant (= echte statement sleeves), of een combinatie van beide (= speels effect). Maya sluit met een blinde rits op de rug. Verlengen of verkorten gaat als vanzelf.

Ik kan zelf helemaal niet naaien, dus mijn mama heeft deze jurk gemaakt, en het resultaat mag er zeker zijn. De mouwen zijn zo cool, en de jurk is ontzettend flatterend.

De stof

We kozen voor deze jurk een stof uit die uiteindelijk echt perfect leek voor deze jurk. Het is een geweven tencel stof, dus hij stretcht niet, maar hij is on-ge-loof-lijk zacht. Hij voelt heerlijk op de huid en valt soepel. Ik was een beetje bang dat hij te soepel zou zijn om de mouwen structuur te geven, maar dat is helemaal niet het geval. De kleur is een fris lila met een klein beetje een grijze ondertoon. Deze stof hebben we ook in het muntgroen.

De stof bestaat uit 100% tencel, dat is fijn om te dragen én beter voor de natuur.

De schoenen

Ik combineerde mijn prachtige Maya jurk met de Steve Madden Tangle muiltjes in muntgroen. Ze zijn redelijk hoog, maar doordat de hak zo breed is voel je dat niet. Bovendien zitten ze heel aangenaam aan de voeten, en je krijgt een fijn fris gevoel omdat de schoenen zo open zijn.

Patroon: Maya jurk van Fibre Mood 14 // Stof: Geweven tencel Lila // Schoenen: Steve Madden

Wat vind jij van de jurk? Zou je hem zelf willen maken?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.