Recept: 2x Alcoholvrije Pink Mojito

Gisteren werd in België het warme zomerweer omgewisseld voor regenachtige, grijze lucht. Maar daardoor laten we onze zomer toch niet verpesten? Zet je zomerhoedje op, lak je teennagels in en fel kleurtje en ga in de zetel zitten met een heerlijke cocktail. Vandaag leert Cailin je in dit gastartikel hoe je zelf twee heerlijke variaties op de virgin mojito (of alcoholvrije mojito) maakt. Lees snel verder!

Recept: 2x Alcoholvrije Pink Mojito

Door Cailin – Het warme weer van de voorbije zomerdagen deed me vaak denken aan mijn tijd in Rabat, de hoofdstad van Marokko, waar mijn vriendinnen en ik een hele dag lang door de drukke, kleurrijke straten van de medina wandelden. Er was altijd wel iets nieuws te ontdekken en onze dagen zagen er nooit hetzelfde uit. Hoewel er veel leuke plekken waren in de medina had ik er een paar favoriete. Eén daarvan was ’the vegetable street’, of zo noemden wij deze straat. Het zal wel geen verrassing zijn dat dit de straat is waar ze groenten en fruit verkopen. Langs beide kanten van deze lange, smalle straat staan stalletjes met heel veel verse groeten en fruit. Ik woonde hier dichtbij en liep meerdere keren per dag langs al dit lekker, vers, kleurrijk eten. Regelmatig veranderde het aanbod en tijdens de zomermaanden kwamen er overal watermeloenen tevoorschijn. Nu en dan sneden de verkopers er één open om stukjes uit te delen aan de voorbijgangers. Super zoet en sappig! Maar het beste van al was dat, als je goed onderhandelde, je al voor één euro een grote watermeloen mee naar huis kon nemen.

Recept: 2x Alcoholvrije Pink Mojito

Watermeloen betekent zomer voor mij. Natuurlijk is knabbelen aan een goed groot stuk watermeloen al lekker op zich, maar omdat er toch nog een paar andere dingen zomer uitroepen voor mij wilde ik die eens allemaal bij elkaar gooien. En zo kwam ik uit bij een alcoholvrije mojito van watermeloen en kokoswater. Ook heb ik een variatie gemaakt met de framboosjes die we nog in de diepvriezer hadden liggen.

Deze twee drankjes zijn erg verfrissend, gezond en dus ideaal om je te hydrateren op een warme dag. Ik heb geen suiker toegevoegd, maar in de plaats ervan een beetje agavesiroop gebruikt om toch dat zoet-zure effect van een mojito te creëeren.

Recept: 2x Alcoholvrije Pink Mojito

Watermeloen en kokos mojito

Goed voor één groot glas of twee kleinere glazen

  • 300 ml sap van een watermeloen ( gemixt en gezeefd)
  • 200 ml kokoswater
  • 1/2 biologische limoen in kwartjes gesneden (goed wassen)
  • 8 muntblaadjes (goed wassen)
  • 2 theelepels agavesiroop

Snijd de watermeloen in stukken en mix ze in een blender. Haal ze door een zeef en doe hiervan 300 ml samen met het kokoswater en de agave siroop in een blender. Neem een groot glas en knijp daar de limoen in uit. Doe dan de uitgeknepen limoen en de muntblaadjes erin. Plet ze met de achterkant van een houten lepel. Giet het sap van watermeloen en kokoswater erbij. Meng nog een laatste keer en serveer met een rietje. Versier eventueel met een stukje watermeloen.

Extra: Voeg crushed ice toe om het drankje langer koel te houden.

Recept: 2x Alcoholvrije Pink Mojito

Frambozenmojito 

Goed voor één groot glas of twee kleinere glazen

  • 150 ml bevroren, gepureerde frambozen
  • 350 ml spuitwater
  • 1/2 biologische limoen in kwartjes gesneden (goed wassen)
  • 8 muntblaadjes (goed wassen)
  • 2 theelepels agavesiroop

Pureer de frambozen in een blender of met een mixer samen met de agavesiroop. Neem een groot glas en knijp hierin de limoen uit. Doe dan de uitgeknepen limoen en de muntblaadjes er in. Plet ze met de achterkant van een houten lepel. Schep de frambozenpuree erbij. Giet daarna het spuitwater bij het mengsel. Meng nog een laatste keer en serveer met een rietje. Versier eventueel met een stukje limoen.

Extra: Voeg crushed ice toe om het drankje langer koel te houden

Zo, met deze twee heerlijke recepten kan je de zomer nog iets langer vast te houden!

Welke cocktail ga jij uitproberen?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.