5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

Een van de moeilijkste dingen als je een nieuwe onderneming start is om ‘naam te maken’. Dat merk ik ook bij mijn blog: in het begin had ik wel een aantal trouwe volgers, maar echt groot was mijn publiek niet te noemen. Als je goede content hebt, regelmatig post en origineel bent heb je een goede basis, en zal je blog groeien. Hetzelfde geldt voor een onderneming: heb je een goed concept en lever je kwaliteit, kom je er wel. Toch zijn er een aantal dingen die je blog of onderneming een boost kunnen geven. Vandaag deel ik 5 tips waarmee je zowel online als offline bekender kan worden!

5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

1. Neem SEO serieus

SEO, of Search Engine Optimalization, is de verzamelnaam voor de acties die je kan uitvoeren om je website hoog te doen eindigen op een zoekmachine. Als je bijvoorbeeld een webshop of een blog hebt over schoenen, wil je dat als mensen het zoekwoord ‘schoenen’ gebruiken, jouw website op de eerste pagina van de zoekmachine komt te staan. Voor de meeste bloggers is SEO dagelijkse kost, maar ik merk dat veel ondernemers en bloggers er toch te weinig mee bezig zijn. Je kan aan SEO doen door externe backlinks te plaatsen (links op andere webpagina’s die naar jouw webpagina verwijzen) of bijvoorbeeld door trefwoordenanalyse. Een handige plug-in voor de WordPress gebruikers onder ons is Yoast SEO, als je hem nog niet hebt, moet je hem nu even installeren!

5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

2. Doe aan netwerken

Deze is misschien logisch voor de sociale vlinders onder ons, maar toen ik met mijn blog begon deed ik totaal niet aan netwerken. Toch is dat echt belangrijk. Bezoek beurzen en maak kennis met mensen binnen je vakgebied. Als blogger is het interessant (en leuk) als je andere bloggers leert kennen, maar ook PR-bureau’s, journalisten, … Stel je voor, geef een visitekaartje en hou mailcontact. Echt doen!

5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

3. Uit het oog is uit het hart

Voor de hand liggend is misschien het laten drukken van visitekaartjes. Die zijn niet enkel handig, maar doen je ook professioneel overkomen. Een superleuk idee is ook om je logo op minder voor de hand liggende items te laten drukken, en die uit te delen. Kies bijvoorbeeld voor iets dat iedereen dagelijks gebruikt en laat mokken bedrukken met jouw logo. Of ga voor éxtra exposure en laat petjes bedrukken die je vrienden kunnen dragen. En als je helemaal wil inspelen op de trend van vandaag, kan je een powerbank bedrukken!

5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

4. Speel in op de trends

Deze tip sluit naadloos aan op de vorige: wees op de hoogte van de trends en speel hierop slim in. Om een voorbeeld te geven: een tijd was iedereen helemaal weg van Pokémon Go, een smartphone spel waarin je Pokémon moet vangen door rond te lopen in de straten. Ga mee met die trend en lok mensen naar je winkel door te laten weten wanneer er Pokémon in de buurt zitten, of schrijf een artikel op je blog met tips om Pokémon te vangen en hoeveel je er al hebt.

5 Tips om je blog/onderneming bekender te maken

5. Sociale media

Mijn laatste tip is om je sociale media ten volle te benutten. Via Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest kan je nog veel meer mensen bereiken dan enkel met je website. Probeer je kanalen actief te houden, en post mooie foto’s die aanspreken, persoonlijke berichtjes of aanvullende informatie die je wil delen met je volgers of klanten.

Heb jij nog tips om je onderneming of blog bekender te maken? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.