Zo maak je je badkamer het snelste schoon!

Ik vind schoonmaken best wel leuk om te doen, maar ik heb vaak echt te weinig tijd om alles gedaan te krijgen. Ik moet mijn tijd dus efficiënt gebruiken, en ik heb dus voor alles mijn systeem. Dit is voor mij de aller snelste manier om de badkamer schoon te krijgen, en met de producten van Witte Reus die ik onlangs opgestuurd kreeg, gaat het eens zo snel. 

Zo maak je je badkamer het snelste schoon!

Schoonmaken begint met de juiste producten. Als je aan de slag gaat met de juiste producten voor elke taak, zal je merken dat het al meteen sneller gaat. Dat merkte ik toen ik een pakketje opgestuurd kreeg van Witte Reus, met een paar producten om mijn badkamer te kuisen. Ga dus snel naar de online drogist en bestel de juiste producten voor deze taak!

1. Doe toiletreiniger in het toilet

Ik neem de Witte Reus Kracht Actief Toiletreiniger (Oceaan is mijn favoriete geur) en breng hem alvast aan in het toilet. Op die manier kan het product even inwerken en zijn werk doen. Hij heeft een sterke anti-kalk formule en heeft een luchtverfrissereffect. De fles is trouwens gemaakt van 50% gerecycleerd plastic.

2. Reinig de douche

Terwijl het product zijn werk kan doen, kan je aan de slag met de douche. Ik gebruikte de Badkamerreiniger van Witte Reus, die ontsmet, een zichtbare glans achterlaat en ontkalkt. Laat het product even inwerken, en ga dan boenen met de zachte kant van de spons. Maak ook de tegels en wanden van de douche schoon, en de glazen wand of deur.

Zo maak je je badkamer het snelste schoon!

3. Kuis de wastafel

Onze wastafel wordt supersnel vuil, omdat onze kat, Simba, heel graag in de wasbak zit. Met zijn zwarte haar ziet dat er al heel snel vuil uit, dus de wastafel moet ik vaak schoonmaken. Gebruik het product op de kraan en laat even inwerken, en gebruik het ook om de wasbak te reinigen. Op het einde even spoelen en afnemen met een doek.

In deze stap maak ik ook het zeepbakje schoon, en wissel ik het glas voor mijn tandenborstel voor een propere. De oude gooi ik gewoon in de afwasmachine.

4. Maak de spiegels schoon

Ik gebruik meestal een product voor glas om de spiegel te reinigen. Op onze spiegel staan vaak kattenpootjes, maar met een product zijn die snel weg. Ik spray het product over de spiegel en boen met een doek tot alle vlekjes, kattenpootjes en vingerafdrukken weg zijn.

Zo maak je je badkamer het snelste schoon!

5. De andere oppervlakken reinigen

Kattenhaar is een groot probleem bij mij thuis, en zeker omdat Simba zo zwart is als de nacht. Die zwarte haartjes zie je heel goed liggen op de vele witte oppervlakken. Ik ga er eerst overheen met een droge doek, zodat het stof en de haren al weg zijn. Dan gebruik ik een natte doek om over de oppervlakken te gaan.

6. Het toilet poetsen

Nu de toiletreiniger zijn werk heeft kunnen doen, is het gemakkelijk om het toilet schoon te krijgen. Gebruik een natte doek om het deksel, de buitenkant en de bril te kuisen, neem de toiletborstel erbij voor hardnekkige vlekken in de pot, en voeg als laatste een toiletblokje toe. Ik kies opnieuw voor de geur Oceaan, want zo ruikt de badkamer elke keer superlekker als ik doortrek.

7. Stofzuigen en dweilen

De laatste stap is de vloer. Na de vloer helemaal te stofzuigen, ga je ook de vloer stevig dweilen. Ga tot in alle hoeken, en wacht tot de vloer helemaal droog is voordat je eroverheen loopt.

Hoe maak jij je badkamer het snelst schoon?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.