Update: de voorbije weken

Lieve help, wat is het druk geweest de afgelopen weken. Ik heb het gevoel dat ik sinds twee weken nu pas rustig kan gaan zitten om na te denken wat er allemaal is gebeurd. Om jullie ook even op de hoogte te brengen, ga ik dan ook even de tijd nemen om kort te vertellen wat ik zoal heb gedaan. 

Geniet van Schoten

De Opendeurdagen

Ik ben vooral heel veel bezig geweest met allerlei dingen voor de handelsvereniging Geniet van Schoten. Die vereniging startte in maart van dit jaar, en ik ben de voorzitter. Twee weekends geleden was het tijd voor ons tweede evenementje: de Opendeurdagen. Het was eigenlijk een evenement ter vervanging van de jaarlijkse braderij die al twee keer niet kon doorgaan door corona.

Het werd een gezellig weekend, met veel shoppende Schotenaren. De handelaars in het winkelcentrum van Schoten mochten hun koopwaar buiten uitstallen, en de Paalstraat werd autovrij gemaakt zodat shoppers veel ruimte hadden om te kuieren. Mijn grootste bezorgdheid was het weer: vrijdagavond regende het echt pijpenstelen. Gelukkig viel het zaterdag en zondag goed mee, en werd het al bij al een succes.

Hoewel het zeker geen groot evenement was, kwam er toch heel wat kijken bij de organisatie. Ik bleef ook het hele weekend stand-by om te controleren of alles goed liep en om te helpen waar nodig. Ook mijn eigen zaak, de Stoffe & Koffe, deed mee met de Opendeurdagen, dus het was een superleuk maar vermoeiend weekend.

Lees ook de artikels die verschenen op GVA en HLN:

Geen braderie, wel ‘opendeurdagen’ zonder mondmasker

‘Genieten van Schoten’ opnieuw zonder mondmasker en in autovrije Paalstraat

Red Challenge in Schoten

En misschien heb je het gezien: Schoten werd vorige week uitgedaagd voor de Red Challenge. We moesten de gemeente zo rood mogelijk kleuren, en het is supergoed gelukt! Ik was verantwoordelijk om de Paalstraat Red-proof te krijgen, en ik moet zeggen dat alle handelaars SUPERGOED hun best hebben gedaan om de etalages rood te kleuren.

Ik heb de hele week zo hard gestresst, maar het resultaat mag er zeker zijn:

Het was een superleuke ervaring, en ook al duurt het filmpje maar een minuut: we hebben heel hard gewerkt en het loont. Heel leuk om te zien!

Stoffe & Koffe

Natuurlijk mocht de stoffenwinkel ook niet onderdoen. In juni zijn we weer gestart met de naaicursussen op bepaalde momenten, en vanaf september gaan ze weer volledig door. Het doet goed om weer mensen in de cursus te hebben, en we merken dat het de mensen ook goed doet.

2 juli was ook de launch van de nieuwste collectie van See You At Six, een Belgisch merk dat hele mooie stoffen maakt. Dat was dus ook een erg spannend moment, maar alles is heel goed gelopen en de collectie is prachtig.

Het is een mooie collectie van een paar sweaterstoffen, viscose en double gauze. De kleuren zijn heel mooi en zacht, en perfect met elkaar te combineren. Ze hebben het weer top gedaan!

Ook de solden zijn gestart, dus die moesten ook voorbereid worden. Voor een stoffenwinkel is het altijd wat anders dan bij een kledingwinkel, en daarom is het altijd een beetje zoeken. De hele maand juli komen er telkens meer stoffen bij die je kan scoren met 50% korting, en de vorige collecties van See You At Six, Eva Mouton en Chat Chocolat zijn met 10% korting te krijgen.

Tot slot zijn we ook gestart met het aanbieden van losse patronen voor babykleding. We hebben hard gezocht om leuke patroontjes te vinden, en we hebben er een aantal gevonden waar je écht wel mee aan de slag kan.

Er is natuurlijk nog veel meer dat ik wil vertellen: over mijn nichtje Gitta, over Simba, over wat ik heb gegeten… Maar dan wordt het misschien wat te veel. Binnenkort meer daarover!

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.