Florena Fermented Skincare

Onlangs werd ik voorgesteld aan een nieuw huidverzorgingsmerk: Florena Fermented Skincare. Huidverzorging die ontstaan is uit fermentatie. De producten zijn vegan en bevatten minstens 99,46% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Klinkt interessant!

Florena Fermented Skincare

Florena is een merk dat is ontstaan uit een aantal bewuste keuzes. De kracht van de producten komt uit de gefermenteerde actieve ingrediënten die een transformatie zijn ondergaan en verbeterd zijn. De producten zijn bijna volledig natuurlijk, en de verpakkingen zijn voor het grootste deel gerecycleerd. Goede punten over de hele lijn!

Florena heeft een mooie lijn van 9 producten, waarvan ik er een paar kreeg opgestuurd om uit te testen. En dat deed ik!

De producten van Florena Fermented Skincare zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Florena Fermented Skincare

Florena Radiance gezichtsolie

Als je goed kijkt, zie je onderaan in het flesje van de Radiance Gezichtsolie een paar bloemblaadjes liggen. De olie bevat namelijk bloemen van roze helichrysum en gefermenteerde saffloerolie. Het is een olie die je huid zacht en glad maakt, en haar doet stralen. Je kan de olie apart gebruiken, maar je kan hem ook mengen met je dagcrème of gezichtsmasker.

De olie is niet vet en trekt redelijk snel in. Ik gebruik hem liefst apart, en masseer hem zacht in. Ik hou van dit soort extra boost-producten. Na gebruik voelt mijn huid zacht aan.

Florena Fermented Skincare

Florena Face Cleansing Bar

Je gezicht reinigen kan weer met een bar. Dit vond ik best spannend, want ik gebruik al jarenlang crème- of oliereinigers. Deze gezichtsbar reinigt efficiënt, maar zacht, dankzij de gefermenteerde jasmijn en engelwortelolie. Je gebruikt hem op dezelfde manier als een stuk zeep: maak vochtig en masseer zachtjes over de huid. Dan spoel je hem af, en breng je een hydraterende crème aan.

Het was even zoeken, maar hij is best fijn in gebruik. Het reinigen ging goed, en het product maakte mijn huid niet rood. Achteraf voelde mijn huid een klein beetje trekkerig, dus een hydraterende crème is zeker nodig. Qua reiniging doet hij zijn werk prima: mijn huid is na gebruik schoon, zonder dat ik hoef te schrobben.

Florena Fermented Skincare

Florena Anti-Age Day Cream

Deze dagcrème zorgt voor zichtbaar verminderde lijntjes en rimpels na slechts 4 weken. De formule bevat gefermenteerde kamperfoelie en hyaluronzuur. De ingrediëntenlijst is voor 99,46% van natuurlijke oorsprong.

De crème is niet heel licht en niet heel rijk. Een prima verzorgende crème als je op zoek bent naar een natuurlijke crème die op huidveroudering werkt. Ik heb hem ongeveer 4 weken gebruikt, maar ik heb (gelukkig) nog geen last van lijntjes en rimpels dus daarover kan ik niet veel zeggen. Wel kan ik zeggen dat mijn huid er mooi glad en stralend uitziet.

Florena Fermented Skincare

Florena Anti-Oxidant Night Cream

Deze nachtcrème helpt om doorheen de nacht de hydrolipidefilm van de huid te herstellen en heeft een anti-oxidatieve werking. De formule bevat gefermenteerde postelein en gefermenteerde lactobacillus.

Deze crème is wat rijker dan de vorige, en dat heb ik wel graag voor een nachtcrème. Hij zorgt ervoor dat ik kan wakker worden met een zachte en volle huid. Top!

Florena Fermented Skincare

Florena Nourishing Day & Night Cream

Deze crème kan je zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Het is een voedende crème met gefermenteerde camellia en gefermenteerde olijfolie. Hij maakt je huid soepel, en voedt haar voor 24 uur lang.

Hoewel deze crème best rijk is, trekt hij ook best snel in. Ik verwachtte een dikke crème die mijn huid vet zou maken, maar dat is niet het geval. Hij heeft een paar minuten nodig, maar dan is hij bijna volledig in mijn huid getrokken, en mijn make-up blijft mooi zitten. Hij hydrateert mijn huid écht goed.

Florena Fermented Skincare

Conclusie

Ik ben wel fan van de Florena Fermented Skincare lijn. Op zich zijn de producten niet superspannend, met basic crèmes die voeden en vochtinbrengend werken, een gezichtsolie en een reinigingsbar. Maar de gefermenteerde ingrediënten maken ze net wél specialer. Door de fermentatie worden de ingrediënten nog sterker, en werken ze nog beter voor je huid. Voor mij persoonlijk zijn het gewoon goede producten, die hun werk doen, mijn huid er mooi en stralend doen uitzien, en het mooie extraatje is dat ze heel natuurlijk zijn, en dat hun verpakkingen bijna helemaal gerecycleerd zijn.

De producten van Florena Fermented Skincare zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Hou jij van natuurlijke huidverzorgingsproducten?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.