La Roche-Posay Effaclar Serum + Micellair Water Ultra Vette Huid Review

Jaren geleden was de Effaclar DUO van La Roche-Posay een van de producten die mijn huid eindelijk in balans kregen. Veel liefde voor het merk, want sinds dan heb ik heel wat fijne producten ontdekt. Vandaag vertel ik je over twee nieuwe producten die ik heb gebruikt van La Roche-Posay: Het Effaclar Serum, en het Effaclar Micellair Water Ultra Vette Huid. 

La Roche-Posay Effaclar Serum + Micellair Water Ultra Vette Huid Review

La Roche-Posay is een huidverzorgingsmerk dat je vindt bij de apotheek. Ze hebben producten die specifiek op bepaalde huidproblemen gaan werken, en dus echt huidverbeterend zijn. Hun Effaclar lijn is gericht op de gecombineerde en vette huid met onzuiverheden.

Ik heb het in 2014 op mijn blog al gehad over de Effaclar DUO+ en die heeft een groot verschil gemaakt op mijn acne-gevoelige huid. Ondertussen is mijn huid al een stuk beter, maar ik heb wel nog regelmatig last van kleine onzuiverheden.

Dus ging ik aan de slag met deze twee producten uit de Effaclar lijn, en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!

La Roche-Posay Effaclar Serum + Micellair Water Ultra Vette Huid Review

La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire Ultra Vette Huid

Wie houdt er niet van micellair water? Het is super gemakkelijk in gebruik, en haalt make-up weg terwijl het je huid reinigt. Deze van La Roche-Posay reinigt diep maar droogt niet uit. Je mag het micellair water gebruiken op je hele gezicht, inclusief je ogen en je lippen.

Alle producten van La Roche-Posay zijn geschikt voor de gevoelige huid en veroorzaken geen allergische reacties.

Het La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire reinigt mijn huid grondig. Voor waterproof mascara of lipstick heb ik een extra reiniger nodig, maar dat vind ik niet zo erg. Ik doe altijd een double cleanse, dus na mijn micellair water gebruik ik nog een melk- of crèmecleanser.

Ik merk dat het micellair water mijn huid niet uitdroogt, en dat vind ik een plus. Mijn huid ziet er na gebruik vrij mat uit. Dit product is een ideale eerst stap reiniger als je op zoek bent naar een reiniger die je huid mat houdt!

La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire, € 18,45

La Roche-Posay Effaclar Serum + Micellair Water Ultra Vette Huid Review

La Roche-Posay Effaclar Serum

Het Effaclar Serum klonk voor mij heel interessant. Het serum richt zich op zwarte puntjes, puistjes, maar ook restlittekens en zichtbare poriën. In de formule zitten 3 keratolytische zuren (salicylzuur 1,5%, glycolzuur 3,5%, LHA 0,45%) die rode vlekken en puistjes tegengaan, maar ook niacinamide, of vitamine B3, dat de huidbarrière verbetert, kalmeert, en huidirritaties vermindert.

De formule ziet er echt fantastisch uit. De ingrediënten zijn stuk voor stuk fijn voor de oneffen huid met onzuiverheden.

Het serum is heel licht en trekt snel in. Het heeft niet meteen een hydraterend effect, dus ik draag hem onder mijn gewone dagcrème. Mijn huid kan het serum wel waarderen. Ik merkte al een fijnere huidstructuur na een paar dagen, en de mee-eters op mijn neus beginnen zachtjes te vervagen. Dit is een topproduct als je sukkelt met een onzuivere huid! Het droogt je huid niet uit, maar verfijnt wel de huidstructuur!

La Roche-Posay Effaclar Serum, € 31,19

La Roche-Posay Effaclar Serum + Micellair Water Ultra Vette Huid Review

Conclusie

Ik wil beginnen met even te zeggen dat ik heel blij ben dat mijn huid er tegenwoordig al zoveel beter uitziet dan in mijn tienerjaren. Als ik producten als deze uitprobeer, vind ik het zo erg voor mezelf dat ik ze niet vroeger heb ontdekt, want effectieve producten als deze zouden voor mijn zeer onzuivere huid zo’n verschil kunnen maken.

Het La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire is een fijn micellair water, zonder al te veel poespas, dat mijn huid mat houdt en reinigt zonder uit te drogen.

Het Effaclar Serum zit bomvol de juiste ingrediënten die je nodig hebt om onzuiverheden te verminden en de huidstructuur te verbeteren. Als je dit leest, en je hebt last van puistjes, mee-eters, grove poriën, … Probeer dit serum zeker uit!

La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire, € 18,45

La Roche-Posay Effaclar Serum, € 31,19


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.