Mijn Top 3 Selfie Tips!

Selfies zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, want iedereen maakt er wel eens eentje. Ik ben zelf hélemaal fan van selfies, want door veel selfies te maken leer je je eigen gezicht echt goed kennen. Bovendien is het leuk om mooie foto’s van jezelf te hebben, want jezelf leren appreciëren is natuurlijk veel gemakkelijker als je vindt dat je er mooi uitziet. Toch merk ik dat veel mensen het moeilijk hebben met selfies maken, en dat vind ik jammer. Daarom deel ik vandaag mijn TOP 3 TIPS OM MOOIE SELFIES TE MAKEN! Lees snel verder.

1. Licht

Het aller-, allerbelangrijkste bij selfies – en foto’s over het algemeen – is het licht. Kijk maar eens hoe je gezicht verandert als het licht anders wordt. Ik maak zelf het liefst mijn foto’s tegen de zon in, dus met mijn rug naar de zon, want zo vind ik het licht altijd het meest egaal. Mijn algemene tip over licht is eigenlijk: maak je foto’s altijd tegen de zon in, of hélemaal in de zon. Zorg ervoor dat er geen vreemde schaduwen op je gezicht vallen. Bekijk het verschil tussen de foto’s hieronder:

Verder let ik er ook altijd op dat ik probeer in daglicht te fotograferen, want dat werkt gewoon het gemakkelijkst. Als je in het licht van een lamp een foto wil maken, draai je dan zoveel mogelijk naar het licht toe om het mooiste resultaat te krijgen.

Als je je foto’s altijd met goed licht maakt, kan je eigenlijk al weinig fout doen. Probeer het maar eens uit!

2. Hoek

Ik maak mijn selfies eigenlijk altijd vanuit dezelfde hoek. Ik hou mijn camera in mijn rechterhand, en hou hem een beetje rechts van mijn gezicht en iets boven ooghoogte. Door de camera wat hoger te houden wordt je kaaklijn benadrukt en zie je er altijd fabulous uit!

3. Vind je goede kant

bob style wigs

Als je net als ik al meer dan duizend selfies hebt gemaakt, ken je ondertussen waarschijnlijk al je goede kant. Als je nog niet zo ervaren bent, probeer dan eens een foto van elke kant te maken, en vergelijk ze met elkaar. Ik draai meestal mijn rechterwang naar de camera, en ik doe ook meestal een hair flip (ik leg mijn haar in de tegenovergestelde richting) zodat meer van mijn gezicht zichtbaar wordt.

Meer tips

Ik vond een superhandige infographic met alle tips voor een perfecte selfie, die opgesteld werd door MyTrendyPhone.nl. Als je al deze tips flink opvolgt, ben je verzekerd van de perfecte selfie!

Wat is jouw ultieme selfie tip?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.