3 Tips Om Geld Te Besparen

Omdat ik het nieuwe seizoen wil starten met een paar goede gewoontes, deel ik vandaag drie tips om geld te besparen. Drie kleine dingetjes die jij ook kan doen om een paar euro’s over te houden! Lees snel verder.

1. Bekijk je hypotheek

Als je net als ik ergens woont, en je bent nog niet meteen van plan om te verhuizen, is het een goed idee om toch eens naar je hypotheek te kijken. Veel mensen hebben hun hypotheek al een hele tijd geleden afgesloten, en zijn zich er niet van bewust dat ze misschien teveel betalen. Maar het is dus wel mogelijk: je kan gewoon je hypotheek oversluiten. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur – want, ja: er zijn dus echt adviseurs die gespecialiseerd zijn in hypotheken – en wie weet kan jij wel wat besparen op je hypotheek! Het is misschien wat moeite om het in orde te brengen, maar het gaat echt over een aanzienlijk bedrag dat je kan besparen op lange termijn!

2. Maak je eigen beauty-producten

Ben jij net als ik een echte beautylover, en gaat het grootste deel van je budget elke maand weer uit naar verzorgingsproducten, haarspullen en makeup? Dan is dit een fijne tip die je niet enkel een leuke extra hobby kan bezorgen, maar die je ook een aantal schmackos kan doen besparen! Maak je eigen beautyproducten! Met een aantal ingrediënten die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen maak je gemakkelijk een gezichtsmasker of zelfs shampoo. Vaak is het zelfs nog beter voor je huid en haar om producten te gebruiken die 100% natuurlijk zijn. Ik schreef al eens een artikel over hoe je zelf gezichtsmaskers kan maken, maar ook het boek Clean Beauty is een holy grail voor me geworden. Het staat boordevol recepten voor allerlei producten. Ik voel me een echte kunstenaar als ik mijn eigen dagcrème heb gemaakt!

3. Gebruik online kortingscodes

Als je vaak online shopt – ja, dat doe ik wel eens – dan moet je dat slim leren doen. Op het internet vind je heel vaak kortingscodes waarmee je een paar euro’s kan besparen, dus doe altijd voordat je gaat bestellen een snelle check of je er zo geen vindt. Ik gebruik zelf de website Earnieland, die geeft een gemakkelijk overzicht van alle actuele kortingen, en je kan er ook shoptegoed sparen. Meld je nu aan via de link, en dan krijg je alvast €10 shoptegoed om mee te beginnen!

Wat zijn jouw ultieme tips om geld te besparen?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.