How to: Droogshampoo

Tegenwoordig heb ik best een goede relatie met mijn haar. Het is vrij gezond, het is lang en ik heb er niet héél veel werk mee. Toch wordt mijn haar soms vet, en dan vind ik dat het wat te plat is. Regelmatig haal ik dan mijn bus droogshampoo boven, en na jaren en jaren droogshampoo te gebruiken, wil ik vandaag graag mijn droogshampoo tips delen. Als je wil weten hoe ik droogshampoo gebruik, lees dan snel verder!

How to: Droogshampoo

Je denkt misschien: droogshampoo gebruiken is toch simpel? Je spuit het gewoon op je haar en je bent klaar! Maar ik heb in de loop van mijn jaren als droogshampoogebruiker toch een aantal dingen ontdekt die het effect beter maken. Waar ik vroeger gewoon mijn hele kruin volspoot met droogshampoo, ga ik nu secuur tewerk.

How to: Droogshampoo

Dit is mijn haar hoe het er op de tweede dag uitziet. Supervet is het misschien niet, maar mijn wortels glanzen een beetje en dat ziet er niet zo schoon uit. Bovendien verzwaart de olie mijn haar, en daardoor mist het volume.

How to: Droogshampoo

Ik begin met de juiste droogshampoo te kiezen. Toen ik voor de eerste keer droogshampoo gebruikte, was er volgens mij nog maar één soort. Tegenwoordig heb je echt veel keuze:

  • De droogshampoos van Batiste zijn heel populair;
  • Bijna elk haarverzorgingsmerk bij de drogist heeft een droogshampoo;
  • Je kan ook babypoeder gebruiken!

How to: Droogshampoo

Ik gebruik meestal ofwel een droogshampoo van Batiste, ofwel babypoeder. Het nadeel aan babypoeder is dat het niet in een spuitbus zit, en daardoor moet je het op je haar strooien en heb je wat minder precisie. Hierboven zie je drie varianten van de Batiste droogshampoos: Blush heeft een lekker geurtje, in het midden zie je de droogshampoo voor donker haar, en rechts zie je de XXL volume variant. Ik gebruik zelf graag Blush, want ik hou van de geur, maar de XXL Volume komt ook regelmatig van pas.

How to: Droogshampoo

Mijn eerste tip is de volgende: breng geen droogshampoo aan op je scheidingslijn. Ik vind dat als ik dat wel doe, je de droogshampoo ziet zitten en dat ziet er niet natuurlijk uit. Bovendien wil ik wel dat mijn haar er glanzend en shiny uitziet.

Ik hef zelf altijd mijn haar op, en spuit de droogshampoo er ‘onder’. Zo krijg je ook lekker veel volume.

How to: Droogshampoo

Mijn volgende tip is om genoeg afstand te houden tussen de fles en je haar. Als je een witte waas wil vermijden, is dat echt essentieel. Als je de fles te dicht houdt, krijg je trouwens ook dat stroeve, poederige gevoel. En dat haat ik echt!

How to: Droogshampoo

Vergeet verder ook niet om de droogshampoo ook achter op je hoofd aan te brengen. Het meeste volume wil je namelijk daar hebben! Vergeet opnieuw niet om je haar op te heffen en niet bovenop je haar te spuiten.

How to: Droogshampoo

Breng zeker niet teveel droogshampoo aan. Begin met een heel klein beetje, en kijk of je nog meer nodig hebt. Als je teveel droogshampoo gebruikt krijg je een stroef gevoel en ziet je haar er mat en ruw uit.

How to: Droogshampoo

Nadat ik een beetje droogshampoo heb aangebracht, wacht ik een moment, en vervolgens masseer ik het in en verdeel ik het wat meer met mijn handen. Meestal ga ik er nadien nog eens met een borstel door, zodat het poederig effect verdwijnt en dan leg ik het in model.

Samengevat

Het zijn misschien simpele tips, maar als iemand ze twee jaar geleden tegen mij had verteld zou het voor mij echt een verschil hebben gemaakt.

  1. Breng geen droogshampoo aan op je scheidingslijn, enkel ‘onder’ je haar;
  2. Hou genoeg afstand tussen de fles en je haar;
  3. Breng de droogshampoo ook achteraan op je kruin aan;
  4. Gebruik niet teveel droogshampoo. Liefst zelfs zo weinig mogelijk.

Heb jij nog tips om droogshampoo te gebruiken?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.