La Provençale Bio Serum van de Jeugdigheid + Zuiverende Reinigingsscrub

Een tijdje geleden heb ik het al gehad over La Provençale Bio, het merk rond de biologische olijfolie AOC Provence. De producten hebben het Cosmebio label en zijn Cosmos Organic gecertificeerd door Ecocert. De verpakkingen zijn 100% recycleerbaar, en onlangs kreeg ik hun 2 nieuwste producten opgestuurd. Vandaag vertel ik je alles over het Serum van de Jeugdigheid en de Zuiverende Reinigingsscrub. 

La Provençale Bio Serum van de Jeugdigheid + Zuiverende Reinigingsscrub

La Provençale Bio wil zich duidelijk inzetten voor het milieu. Hun verpakkingen zijn niet enkel 100% recycleerbaar, maar bestaan ook voor 50% uit gerecycleerd materiaal. De formules van de producten bevatten tussen de 98% en 100% natuurlijke ingrediënten.

Ik besprak al eerder alle producten uit de initiële lancering van La Provençale Bio, en nu zijn er nog 2 producten bij gekomen. Vandaag stel ik je voor aan:

  • Zuiverende Reinigingsscrub
  • Serum van de Jeugdigheid

La Provençale Bio Serum van de Jeugdigheid + Zuiverende Reinigingsscrub

Dit is het Serum van de Jeugdigheid. Eerder zat er al een serum in de collectie van La Provençale, maar dat was een nachtserum. Ik gebruik ook graag ’s ochtends een serum, dus dit serum voor overdag is heel welkom.

De formule op basis van biologische olijfolie en olijfbladeren is rijk aan hyaluronzuur, en bevat ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. Het is werkzaam tegen rimpels en zorgt voor stevigheid en glans.

Het serum zit in een glazen flesje – en dat wil zeggen minder afval, maar het ziet er ook heel mooi uit en het voelt luxueus. Ondertussen gebruik ik het serum al een paar weken en ik ben overtuigd. Er zit wel wat parfum in het serum, maar voor mijn huid is dat niet problematisch. Het serum hydrateert goed en trekt snel in. Exact wat ik graag wil van een serum!

La Provençale Bio Serum van de Jeugdigheid, €17,99 bij de drogist

La Provençale Bio Serum van de Jeugdigheid + Zuiverende Reinigingsscrub

Het tweede product dat ze hebben toegevoegd, daar was ik niet meteen zo enthousiast over. Een scrub is echt een product dat ik niet meer gebruik op mijn gezicht. Ik exfolieer alleen nog maar chemisch en dat heeft mijn huid veel beter gemaakt.

De formule van de Zuiverende Reinigingsscrub bevat ook biologische olijfolie, en de scrubdeeltjes zijn miniscule stukjes olijfpit. La Provençale Bio raadt aan om de scrub elke dag te gebruiken, maar dat vind ik wat veel. Mijn huid is niet extreem gevoelig, maar te veel scrubben is geen goed idee.

Mijn eerlijke mening: de korrels zijn erg klein, maar toch wat te scherp voor mijn huid. Toch gooi ik de Zuiverende Reinigingsscrub niet in de vuilbak: hij is perfect voor mijn lichaam. Ik scrub mijn ellebogen en knieën altijd goed omdat ik zelfbruiner gebruik. De huid op mijn lichaam is wél heel blij met dit product.

Als je een gevoelige huid hebt, zou ik deze scrub overslaan. Maar zoek je een goede scrub voor je lichaam, dan kan ik deze wel aanraden.

La Provençale Bio Zuiverende Reinigingsscrub, € 9,99 bij de drogist

Conclusie

1 op 2. Het Serum van de Jeugdigheid is een echte favoriet geworden die ik al een paar weken elke dag gebruik. Hij hydrateert supergoed en de geur maakt mij blij! De Zuiverende Reinigingsscrub bevat hele kleine stukjes olijfpit, maar die zijn voor mijn gezicht een beetje te scherp. Ik gebruik de scrub nu voor mijn lichaam, en dat werkt dan wel weer prima.

Ken jij La Provençale Bio al?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.