Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

In mijn tienerjaren heb ik veel last gehad van acne. Jarenlang vond ik niet de juiste producten, want alles was ofwel veel te duur, ofwel extreem uitdrogend. Had ik toen maar de producten van Eucerin gebruikt, want ik kreeg een doos opgestuurd met een “Post Acne Kit”. Het is dé oplossing tegen littekentjes en pigmentvlekjes die achterblijven na acne. Vandaag vertel ik je er alles over. 

Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

Mijn eerste tip als je eender welk huidprobleem hebt: ga eens kijken bij de apotheek. Vaak vind je daar huidverzorging die écht werkt, en niet onbetaalbaar is. Zo ook de producten van Eucerin DermoPure. Ik kreeg een pakketje opgestuurd met de “Post Acne Kit”. Het zijn 4 producten die je huid zuiver houden, en werken tegen de vlekjes die de acne heeft achtergelaten. Klinkt interessant, niet?

Ik heb vroeger best veel acne gehad, en nog steeds heb ik hier en daar vlekjes. Het is gelukkig niet meer al te erg, maar ik vind het wel interessant om te zien of het toch nog beter kan worden. De producten die ik kreeg van Eucerin leggen de nadruk op reiniging, matteren en beschermen. Dat zijn exact de stappen waarvan ik overtuigd ben dat ze het verschil kunnen maken in je huid. Mijn verwachtingen zijn hoog!

Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

Reinigen met de DermoPure Reinigingsgel

De eerste stap is uiteraard reinigen. Ik doe altijd een double cleanse: ik haal eerst mijn make-up eraf met een micellair water of make-up remover, en ga dan in de diepte reinigen met een cleanser. De DermoPure Reinigingsgel is dus de tweede stap in mijn reinigingsroutine. Het is een gel die schuimt als je hem met water mengt. Ik masseer hem goed in, en spoel dan af. Het resultaat: mijn huid voelt schoon, en niet trekkerig.

De voordelen van de DermoPure Reinigingsgel:

 • Antibacterieel
 • Zonder zeep, zonder parfum
 • Verstopt de poriën niet
 • Verwijdert talg en dode huidcellen

Het liefst reinig ik zelf met een crème cleanser, maar eigenlijk is deze DermoPure Reinigingsgel ook heel fijn. Ik ben altijd bang dat een gel mijn huid gaat uitdrogen, maar ik kan je vertellen: dat is bij deze gel niet het geval. Dit is een perfecte cleanser als je een gecombineerde of vette huid hebt, als je huid dof is en als je last hebt van onzuiverheden.

Eucerin DermoPure Reinigingsgel, € 10,80

Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

Verzorgen met het DermoPure Triple Action Serum

Na de reiniging gebruikte ik het Triple Action Serum dat belooft te werken op post-acne vlekken. De formule voelt niet anders dan de serums die ik gewoon ben: vrij vloeibaar, luchtig en hij trekt snel in.

De voordelen van het DermoPure Triple Action Serum:

 • Anti-vlekken
 • Anti-onzuiverheden
 • Anti-glans

Ik heb het serum nu al een tijdje gebruikt, en ik vind het allereerst gewoon een fijn serum. Mijn huid voelt goed aan na gebruik, ziet er egaal en glad uit, en is gehydrateerd. Ik vind het moeilijk om te zeggen of mijn vlekjes minder zichtbaar zijn, maar ik zie wel dat als er een nieuw vlekje bij komt, het door dit serum sneller vervaagt.

Eucerin DermoPure Triple Action Serum, € 17,16

Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

Matteren met de DermoPure Matterende Fluid

Een heel interessant product is deze Matterende Fluid. Mijn huid is tegenwoordig niet meer zo vet, maar mijn vriend heeft wél een hele vette huid. Hij klaagde dat zijn voorhoofd vaak glimt, dus ik vond hem de perfecte proefpersoon om de Matterende Fluid uit te testen. En hij is fan! Ik zag zelf ook echt een groot verschil: zijn huid blijft nu de hele dag mooi mat.

De voordelen van de DermoPure Matterende Fluid:

 • 8 uur anti-glans effect
 • Vermindert puistjes en onzuiverheden en verzacht de huid
 • Voorkomt overmatige talgproductie

De formule is interessant: hij voelt wat stroever dan mijn andere crèmes, en daardoor heeft hij een matterend en blurrend effect. Toch voelt hij niet droog op de huid. Dit wordt écht jouw lifesaver als jij last hebt van een vette huid.

Eucerin DermoPure Matterende Fluid, € 10,88

Post Acne Kit met Eucerin DermoPure

Beschermen met de Pigment Control Sun Fluid SPF50+

Het allerbelangrijkste is om je huid te beschermen tegen de zon. Dat geldt voor alle huidtypes, alle huidproblemen, alle mensen. Als je je huid nog niet elke dag beschermt tegen de zon, loop dan NU naar de apotheek en haal een zonnebescherming voor je gezicht. Deze Sun Fluid van Eucerin is een topper. De formule is vloeibaar en laat geen witte waas achter.

De voordelen van de Eucerin Pigment Control Sun Fluid SPF50+:

 • Zeer hoge zonbescherming voor het gezicht
 • Advanced Spectral Technology: bescherming tegen UVA/UVB en tegen de negatieve effecten van HEVIS-licht
 • Voor alle huidtypen

Ik vind dit een topproduct. Ik bescherm mijn huid élke dag tegen de zon met een factor 50, maar ik wil uiteraard niet dat mijn huid gaat glimmen. Zeker als je al een vette huid hebt, begrijp ik waarom je bang zou zijn van een zonnecrème elke dag. Met deze Sun Fluid moet je daar echt niet bang voor zijn: hij laat geen residu achter.

Eucerin Pigment Control Sun Fluid SPF50+, € 16,06

Heb jij last (gehad) van acne?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.