Mijn reisplan: Kroatië

Ik weet het: ik ben net een week naar Egypte geweest, en hier ben ik al met mijn volgende reis. Eind juli ga ik naar Kroatië, en om jullie ook even warm te maken voor dit land stel ik je graag even voor. 

Mijn reisplan: Kroatië

Kroatië is een prachtig land. Mijn vriend, Nikola, is een Kroaat, en hij gaat elke zomer een paar weken naar zijn thuisland. Nikola heeft mij Kroatië al één keer laten zien, en deze zomer is het weer zover. Dit keer hebben we een plan: we willen mijn familie meenemen naar de streek waar Nikola zijn ouders een huis hebben. Het wordt een mini-rondreisje door Kroatië, zodat ook mijn familie een idee krijgt van wat het land te bieden heeft, en waarom Nikola zo verliefd is op Kroatië.

Mijn eerste keer Kroatië

Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar Kroatië. Nikola was er al wat langer, en ik vloog met het vliegtuig naar Zagreb, de hoofdstad. De eerste dagen brachten we door in Križevci, waar het huis van de ouders van Nikola staat. Hij bracht er vroeger al zijn zomers door, en ik was daarom erg benieuwd naar het leven daar. Križevci is een klein dorpje met een paar straten, maar het is er echt gezellig en mooi. Daarna zijn we voor een paar dagen naar de kust gegaan, bij Trogir. Het leuke aan Kroatië is uiteraard dat er ontzettend veel kust is, maar ook het binnenland is prachtig. Je hebt er een beetje van alles: toerisme, natuur, cultuur, zon, zee, en strand. Er is veel te ontdekken, en dat heb ik tijdens mijn eerste keer in Kroatië duidelijk gemerkt. Ik wist toen al: ik moet nog eens gaan.

Kroatië 2022

Nu we weer mogen reizen, werd het tijd om mijn familie eens uit te nodigen in Kroatië. Nikola is onze reisleider, en het wordt op z’n minst gezegd een interessante reis. Mijn zus, haar man en hun dochtertje gaan mee, en Gitta is anderhalf en kan waarschijnlijk net stappen als we in Kroatië zijn. Het wordt haar eerste reis, en we zijn heel benieuwd hoe alles gaat verlopen! Mijn ouders nemen ook nog een bevriend koppel mee, en zij gaan met de caravan en de mobilhome. Om goed voorbereid te zijn voordat we vertrekken, zijn we eerst begonnen met caravanverzekeringen te vergelijken. Onbezorgd op reis gaan met een caravan betekent namelijk dat je de juiste verzekering hebt, want je wilt toch zeker zijn dat alles in orde komt als er toch iets zou misgaan (en geloof mij: dat gebeurt bij bijna elk tripje dat mijn ouders met hun caravan maken). Via de website die ik linkte kan je heel gemakkelijk het type caravan invullen, en zo vind je de beste verzekering voor jouw caravan. Gemakkelijk en snel, en zo kan je meteen op reis vertrekken.

We beginnen onze reis in Split, of toch in de buurt van Split. We huren een AirBnb in Makarska voor ons en mijn zus haar gezin, en mijn ouders en hun vrienden kamperen in de buurt van ons appartement. Daarna trekken we het binnenland in, en gaan we stilaan richting Križevci. Ik kan oprecht niet wachten!

Ben jij al in Kroatië geweest?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.